Pulykarolád camembert-rel, dióval, aszalt szilvával – göngyölt csoda!

Íme egy klasszikus karácsonyi recept: camembert-rel, dióval és aszalt szilvával töltött pulykamell rolád, RÁNTVA, kétféle csodás körettel.

Garantált sikerrel könyvelhetjük el ezt a fogást az idei ünnepi asztalra. A pulyka szaftos, a sajt olvad, a dió ropogós, a szilva édesen krémes, a panír ropogós, a köretek pedig extrán frissek és változatosak. Akár savanyúság társaságában szendvicsben, esetleg egy bőséges hidegtálon, sőt, önmagában is fogyaszthatjuk. Íme a recept:

Hozzávalók:

Dióval, szilvával és camembert-rel töltött rántott pulykarolád vegyes körettel - Recept itt!

Elkészítés

A roládokhoz a pulykamellet két nagy szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk, és frissen tartó fóliára tesszük. A szeletekre teszünk 2-3 szelet camembert-t, pár szem aszalt szilvát és diót, majd jó szorosan föltekerjük a fólia segítségével. A két végét ellentétes irányban csavarva becsomagoljuk. Hűtőbe tesszük állni.

Dióval, szilvával és camembert-rel töltött rántott pulykarolád vegyes körettel - Recept itt!

Ezután a burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, egyforma hasábokra vagdossuk. A már feldarabolt burgonyát vízbe tesszük, hogy ne barnuljanak meg, amíg végzünk minddel.
Az olajat egy nagy serpenyőben felhevítjük (kb. 170 fokosra), közben a burgonyaszeletekről leöntjük a vizet, és amennyire lehet, szárazra töröljük. Végül 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük a forró olajban a krumplinkat.
A lecsepegtetett burgonyát papírtörlővel bélelt tálba szedjük, majd ízlés szerint sózzuk. Ugyanebben az olajban sütjük majd ki a pulykaroládokat, így az olajat többször is fel tudjuk használni.
A kelbimbókat megmossuk, megpucoljuk, és félbe vagy negyedekbe vágjuk. Kevés olajon sóval-borssal enyhén lepirítjuk.

Dióval, szilvával és camembert-rel töltött rántott pulykarolád vegyes körettel - Recept itt!

A pulykatekercset a fóliából kibontjuk, aztán lisztbe, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva hagyományosan bepanírozzuk. A tojásban és morzsában akár duplán is megforgathatjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki.
A olajban 8-10 perc alatt megsütjük a pulykarolád minden oldalát, majd szalvétára szedve lecsöpögtetjük. Az olajat ne hevítsük 180 fok fölé!

Dióval, szilvával és camembert-rel töltött rántott pulykarolád vegyes körettel - Recept itt!

Végezetül tálalhatunk: ferdén fölszeletelve tányérra helyezzük a húst, és a kétféle frissen sült körettel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Keress még több Vénusz első préselésű napraforgóolajjal kapcsolatos anyagot itt!

Advertisement

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Gasztroenterológusok figyelmeztetése: ez az egyszerű reggeli szokás megváltoztathatja az 50...

Az idő múlásával sokan tapasztalják, hogy a szervezetük már nem reagál úgy, mint korábban. Az emésztés lelassulhat, a komfortérzet csökkenhet, és olyan panaszok jelenhetnek meg, amelyek fiatalabb korban ismeretlenek voltak. A gasztroenterológusok szerint ezek hátterében gyakran a bélrendszer állapota áll, amely az életkor előrehaladtával egyre nagyobb odafigyelést igényel.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...