Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Óriási siker a 88 éves Éva nagyi különleges és világhódító kürtőskalácsa

A kürtőskalács szépen fokozatosan hódítja meg a világ országainak pékségeit és cukrászdáit. Most éppen egy kanadai-magyar nagymama süteményéért rajong fél Toronto. 

A kanadai Toronto városában elképesztően nagy népszerűségnek örvend a magyar kürtőskalács a 88 éves Éva néninek köszönhetően, aki alig pár éve vágott bele unokáival együtt saját kürtőskalácsos vállalkozásuk kialakításába. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eva's Original Chimneys (@ogchimneys) által megosztott bejegyzés,

Dobsinai Éva 1956-ban hagyta el Magyarországot férjével és két gyermekével együtt.  A most 88 éves Éva néni unokája, Justin és felesége magyarországi látogatásuk során szerettek bele a kürtőskalácsba, Kanadába hazatérve pedig a nagymama bevonásával rögtön kísérletezni kezdtek a tökéletes sütemény receptjén. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eva's Original Chimneys (@ogchimneys) által megosztott bejegyzés,

Közel fél évig tartott, amíg sikerült előállítani a tökéletes receptet, Éva néni elmondása szerint sosem készített még kürtőskalácsot, csupán az ízét tudta visszaidézni a finom, fahéjas tekercsnek. ,,Az első próbálkozásaink ízvilágában a száraz pirítósra emlékeztettek. Bő fél éven át a sütögetésben a családi garázsban, mire a tészta tökéletes lett" - nyilatkozta Éva néni a Meglepetés magazinnak. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eva's Original Chimneys (@ogchimneys) által megosztott bejegyzés,

Éva néni unokája, Justin és felesége kezdetben egy büfés kocsiból árulták a hungarikumként elkönyvelt süteményt, a kanadai közönség azonban még ennél is többre vágyott, így született meg a különböző édes töltelékekkel és díszítéssel felturbózott kürtőskalács, amely az igazi áttörést hozta meg a családi vállalkozásnak. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eva's Original Chimneys (@ogchimneys) által megosztott bejegyzés,

Jelenleg négy üzlete van Torontóban és környékén az Eva's Original Chimneys nevű cukrászdának, amelyben bár Éva néni nem dolgozik minden nap, nagyon szívesen mesél magyar gyökereiről a hely televíziós gasztro műsorokban és nagyon büszke arra, hogy unokái tovább viszik a magyar örökséget. 

Éva néni és az elhíresült kürtőskalácsozó teljes történetét a Meglepetés Magazin eheti számában olvashatod!

EZ IS ÉRDEKELHET:

via: Meglepetés Magazin; sokszinuvidek.24.hu, cikkfotó: facebook

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!