Véget ért Andi és Sanyi életmódváltása - nézzétek az előtte utána képeket!

3 hónapnyi fegyelmezett életmódváltás = valódi, tartós eredmények. Andi és Sanyi igazi példát mutatnak, amit érdemes lenne mindenkinek követni.

Elérkezett a záróértékelés ideje, Sanyi és Andi, a Házipatika újságírói végére jutottak a 3 hónapos életmódváltásuknak - illetve inkább úgy fogalmaznék, hogy eltelt 3 hónap, amióta belevágtak - de vége nincs - szerencsére -, mert folytatják életüket a megkezdett úton.

Sanyi záróbeszámolóját itt olvashatjátok, Andiét pedig itt. Érdemes mindkét írást elolvasni, mert rendkívül inspirálóak, csodás bizonyítékai annak, hogy teljesen hétköznapi embereknek, hétköznapi módszerekkel, csodaszerek nélkül is fantasztikus eredményeket érhetnek el.

Mielőtt megnéznénk a száraz tényeket, le kell szögeznem, hogy mindketten nagyon ügyesek voltak, és bár Andinak nehezebben ment a ráhangolódás, félidőben már ő is át tudott kapcsolni és fegyelemmel az étrendre és a mozgásra figyelni.

Legnagyobb örömömre mind a ketten felismerték az életmódváltás "lényegét", hogy nem elsősorban a kilók számítanak, hanem az, hogy megszabadultak régi, rossz szokásaiktól, és kialakították az új, egészséges életmód alapjait jelentő szokásokat. Mindketten "előre féltek" attól, hogy mennyi mindenről kell örökre lemondaniuk, és hogy erre nem lesznek képesek, sőt hajlandók sem.

Mégis, pusztán 3 hónapnyi motivált, fegyelmezett, tudatos - képzett szakemberek által támogatott - viselkedés után eljutottak oda, hogy már egyáltalán nem lemondásként élik meg, ha nem ehetnek meg valami korábbi egészségtelen kedvencet. Andi írásában olvashatjátok kalandját a balatoni lángossal, amit egyébként már előrevetítettem neki: bármennyire is vágyott rá, hogy újra élvezhesse kedvenc sajtos-tejfölös strandkajáját, mégis beérte egy fél lángossal úgy, hogy benne ez semmi rossz érzést nem keltett, sem önsajnálatot, sem lemondást, sem hiányérzetet. Egyszerűen tudta, érezte, hogy ez így jó és ez így elég. (Most biztos sokan gondoljátok, hogy veletek ez elő nem fordulhatna, sosem érnétek be egy fél lángossal, ha már erre gyúrtok hetek óta, de higgyétek el, Andi pontosan ugyanezt gondolta még pár héttel ezelőtt.)

Mindenesetre én nagyon megdicsérem őket, mert tényleg példamutató a munkájuk, újabb ékes bizonyítéka annak, hogy megfelelő motivációval, fegyelemmel, kitartással és természetesen megfelelő végzettséggel rendelkező szakértő támogatásával hétköznapi módon, csodaszerek és csodaporok nélkül is lehet sikeres a fogyásunk.

Lássuk akkor a számokat!

Sanyi

Látványos változás, ugye?
 • Testtömegváltozás: -12 kg
 • BMI (kg/m2): 32,7-ről 28,8-ra
 • Testzsírszázalék (%): 34,2-ről 25,1-ra
 • Zsigeri zsírszövet aránya (%): 14-ról 10-re
 • Izomszövetarány (%): 31,6-ról 36,7-re
 • Étrendi ismérvek: kiegyensúlyozott, egészséges étrend napi 1800 kcal/200 g szénhidrát
 • Edzés: heti 3x otthon: súlyzós, TRX, futás (heti 4-5 óra)

Andi

Ez igen!
 • Testtömegváltozás: -5 kg
 • BMI (kg/m2): 33,3-ről 31,7-re
 • Testzsírszázalék (%): 44,2-ről 43,6-ra
 • Zsigeri zsírszövet aránya (%): 7 - nem változott (de ez eleve a normál tartományban van)
 • Izomszövetarány (%): 25,3 - nem változott
 • Étrendi ismérvek: kiegyensúlyozott, egészséges étrend napi 1700 kcal/180 g szénhidrát
 • Edzés: heti 2x edzőteremben kardió+súlyzós ill. csoportos órák, majd futás

A képek önmagukért beszélnek, és a fenti eredmények is igazolják - érdemes mindenkinek belevágnia egy szakértők által felügyelt, kiegyensúlyozott, divatőrületektől mentes életmódváltásba. Fontos, hogy a cél elsősorban ne az legyen, hogy "szebbek" legyünk, hanem az, hogy egészségesebbek!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ezeket olvastad már?

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek