Vajhal miatt halhatott meg a magyar turista

A thai szálloda alkalmazottjai mentő helyett taxit hívtak a rosszul lett férfihoz.

Cs. Tibor és párja, V. Diana thaiföldi kiruccanásuk utolsó napját akarták megünnepelni azzal a svédasztalos vacsorával, mely végül a férfi halálát okozhatta. "Több tengeri ételt tálaltak fel, köztük vajhalat.A társaságból öten fogyasztottak a tenger gyümölcseiből" - mesélte a Borsnak egy magyar turista, aki szintén a Jomtien Palm Beach Hotelben szállt meg, és szemtanúja volt a sajnálatos esetnek. Elmondása szerint a vacsora után azonnal jelentkeztek a tünetek, de a legrosszabbul Tibor érezte magát, ezért a barátnője körülbelül hajnal fél 2-kor szólt, hogy baj van.

Miért veszélyes a vajhal?

A vajhal valójában nagyon finom halféle, de csak korlátozott mennyiségben fogyasztható. Van benne egy olyan észter, amely kis mennyiségben is hashajtó hatású, és akár súlyos gyomorbántalmakat is okozhat. Magyarországon is kapható a vajhal, de több országban, pl. Olaszországban és Japánban tiltólistán van.

A társaság kérte a szálloda munkatársait, hogy hívjanak mentőt a férfihoz, de azok inkább egy taxit hívtak. Barátai ide vonszolták le Tibort, aki mire leért, elvesztette az eszméletét, újra kellett éleszteni. A szálloda csak ezután hívta a mentőket, de már nem tudták megmenteni.

A szemtanú hozzátette, hogy ő és édesapja is rosszul lettek a vajhaltól. A férfi halálának pontos oka csak a boncolás után derülhet ki.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek