Vajhal miatt halhatott meg a magyar turista

A thai szálloda alkalmazottjai mentő helyett taxit hívtak a rosszul lett férfihoz.

Cs. Tibor és párja, V. Diana thaiföldi kiruccanásuk utolsó napját akarták megünnepelni azzal a svédasztalos vacsorával, mely végül a férfi halálát okozhatta. "Több tengeri ételt tálaltak fel, köztük vajhalat.A társaságból öten fogyasztottak a tenger gyümölcseiből" - mesélte a Borsnak egy magyar turista, aki szintén a Jomtien Palm Beach Hotelben szállt meg, és szemtanúja volt a sajnálatos esetnek. Elmondása szerint a vacsora után azonnal jelentkeztek a tünetek, de a legrosszabbul Tibor érezte magát, ezért a barátnője körülbelül hajnal fél 2-kor szólt, hogy baj van.

Miért veszélyes a vajhal?

A vajhal valójában nagyon finom halféle, de csak korlátozott mennyiségben fogyasztható. Van benne egy olyan észter, amely kis mennyiségben is hashajtó hatású, és akár súlyos gyomorbántalmakat is okozhat. Magyarországon is kapható a vajhal, de több országban, pl. Olaszországban és Japánban tiltólistán van.

A társaság kérte a szálloda munkatársait, hogy hívjanak mentőt a férfihoz, de azok inkább egy taxit hívtak. Barátai ide vonszolták le Tibort, aki mire leért, elvesztette az eszméletét, újra kellett éleszteni. A szálloda csak ezután hívta a mentőket, de már nem tudták megmenteni.

A szemtanú hozzátette, hogy ő és édesapja is rosszul lettek a vajhaltól. A férfi halálának pontos oka csak a boncolás után derülhet ki.

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...