Budapesti étterem gondatlansága miatt lett agykárosult a tévés producer

A nő hiába szólt a pincérnek, hogy mogyoróallergiája van, nem vettek figyelembe az igényét. Egyetlen falattól örökre agykárosult lett.

Amy May Sheadélete 2014-ben teljesen megváltozott, miután budapesti nyaralása során betértek egy magyar étterembe. A brit nő jelezte a felszolgálónak, hogy mogyoróallergiája van, és erről egy magyar felirattal ellátott cetlit is felmutatott. A budapesti étterem dolgozói megnyugtatták, hogy az étel nem tartalmaz mogyorót, de sajnos mégis egy olyan csirkeételt szolgáltak fel neki, amiben mogyoró származék volt. Amy az első falat után rosszul lett: ún. anafilaxiás sokkot kapott, ami a szervezet allergiás reakcióinak szélsőséges formája, villámgyorsan zajlik le és akár halálos is lehet.

Bár Amynél volt injekció ilyen rohamok esetére, de azok sajnos nem használtak neki. A roham során agya közel 6 percen keresztül nem jutott oxigénhez, amitől maradandó agykárosodást szenvedett. Csak pislogással képes kommunikálni, és egy kerekesszékben él.

A most huszonkilenc éves brit hölgy néhány éve még a brit ITV-n futó reggeli műsor, a This Morning producere volt. Most ugyan itt jelent meg a szüleivel, hogy felhívják a figyelmet a mogyoróallergiára.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

via Daily Mail

Címlapkép ITV

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek