Budapesti étterem gondatlansága miatt lett agykárosult a tévés producer

A nő hiába szólt a pincérnek, hogy mogyoróallergiája van, nem vettek figyelembe az igényét. Egyetlen falattól örökre agykárosult lett.

Amy May Sheadélete 2014-ben teljesen megváltozott, miután budapesti nyaralása során betértek egy magyar étterembe. A brit nő jelezte a felszolgálónak, hogy mogyoróallergiája van, és erről egy magyar felirattal ellátott cetlit is felmutatott. A budapesti étterem dolgozói megnyugtatták, hogy az étel nem tartalmaz mogyorót, de sajnos mégis egy olyan csirkeételt szolgáltak fel neki, amiben mogyoró származék volt. Amy az első falat után rosszul lett: ún. anafilaxiás sokkot kapott, ami a szervezet allergiás reakcióinak szélsőséges formája, villámgyorsan zajlik le és akár halálos is lehet.

Bár Amynél volt injekció ilyen rohamok esetére, de azok sajnos nem használtak neki. A roham során agya közel 6 percen keresztül nem jutott oxigénhez, amitől maradandó agykárosodást szenvedett. Csak pislogással képes kommunikálni, és egy kerekesszékben él.

A most huszonkilenc éves brit hölgy néhány éve még a brit ITV-n futó reggeli műsor, a This Morning producere volt. Most ugyan itt jelent meg a szüleivel, hogy felhívják a figyelmet a mogyoróallergiára.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

via Daily Mail

Címlapkép ITV

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.