Újra itthon

Nagyon jó elutazni, de két hét távollét után hazaérkezni is felemelő élmény. Szeretjük a külföldi konyhát, az itthoni ízek azonban ekkorra már nagyon tudnak hiányozni.

Mi van a hűtőben?

Spanyolországi túránkról hazaérve, egy egész napos utazással a hátunk mögött, senkinek nem volt kedve a bevásárláshoz. Jómagam amúgy is szeretem a kihívásokat, úgyhogy kinyitottam a hűtőszekrény ajtaját és kipakoltam a benne fellelhető, általam hasznosnak vélt élelmiszereket. Ami a legjobban hiányzott, az egy jófajta, tartalmas leves volt, tehát ebben a szellemben keresgéltem. Tejfölt, burgonyát, zellert, sárgarépát, hagymát, paradicsomot és paprikát találtam, így rögtön meg is született a receptötlet. Minden gondolkodás nélkül szeltem a hagymát és a paprikát, tulajdonképpen csak a sorrendre kellett ügyelni, semmi másra. A végeredmény zseniálisra sikeredett. Itt a recept, melyet bátran ajánlok mindenkinek!

Vasárnapi lazulás

A nyaralás alatt annyiszor vásároltunk, ezért másnap sem fűlt a fogunk a szupermarketek nyüzsgéséhez. A krumplilevesből maradt még előző napról, a húsételekből pedig elegünk volt a második heti grillezések miatt, ezért valami egyszerű édességre vágytunk. Először palacsintára gondoltam, de túró nélkül számomra elképzelhetetlen lett volna. Jól tettem, hogy nem avattam be a gyerkőcöket a tervezgetésbe, mert akkor mehettem volna a kis vegyesbe rögtön.

Rizs, a mentőötlet

Rizs minden háztartásban van. Tejet, tojást és vajat szerencsére találtam kellő mennyiségben. Ezek után, gondolom tudják már, hogy mi került a sütőbe! Hát persze, hogy rizsfelfújt. Más néven rizskoch. A mazsola nagyon megosztó étek, van aki szereti minden formájában, sütve, főzve vagy akár nyersen. A mi gyerekeink többsége viszont a másik táborba tartozik, akik ki nem állhatják, puffadt hólyagnak titulálják. Pedig olyan jó néha ráharapni fogyasztás közben… és nélküle elég szárazzá is válhat a felfújtunk. Megoldásképpen aszalt őszibarackszeleteket kevertem hozzá és narancslekvár-szösszeneteket kanalaztam a felfújt tetejére. Málnaszörppel is segíthettünk volna a problémán, mert úgy az igazi, azonban nem volt otthon. Helyettesítőként málnadzsemből és citromléből turmixolt öntetet kapott a csapat.Minden nehézség áthidalható, csak fantázia kell hozzá, vagy, akinek nincs, az növesszen szárnyakat, ahogy Coco Chanel mondta, aki pont 130 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot.

Jövő héten ínyenckedünk egy kicsit, addig is szárnyaljon a képzeletünk és örvendjünk a magyar ízek adta gasztronómiai sokszínűségnek.

Gréti

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...