Új trend: itt a SZÁRAZ CAPPUCCINO...na de mit jelent ez?!

A kávérajongók azt hinnék, ők már mindent ismernek, mégis mindig felüti a fejét egy új trend. A száraz cappucinóról például hallottatok már? Nos, hamarosan előtérbe kerül!

Lassan minden hónapban felüti a fejét egy új típusú kávé a piacon. Hosszú, rövid, dupla és jeges, a számtalan ízesítésről pedig ne is beszéljünk. Viszont mindegyikre jellemző, hogy folyadékként gondolunk rájuk. Épp ezért elég meglepő, hogy megjelent a színen a száraz cappuccino!

Szerencsére nem kell attól félnünk, hogy kávéport kell kiskanállal majszolnunk a poharunkból. Megnyugodhatunk, szintén folyékony koffeinforrásról van szó. Alaposan meglephetjük viszont naprakész tudásunkkal a kedvenc kávézónk baristáját, ha a reggeli rohanásban beszaladunk hozzá egy finom száraz cappuccinóért.

via GIPHY

Na de mit jelent az, hogy 'SZÁRAZ'?

A menő új forma hosszában pontosan megfelel az eredetinek, a különbség mindössze a tej és a tejhab arányában érhető tetten, a kávé- és a tejmennyiség nem változik. A száraz cappuccino kevesebb meleg tejjel készül és vastagabb, tömöttebb rétegben kerül rá a tejhab.

Arról már ne is beszéljünk, hogy hirtelen előkerült a nedves cappuccino is. Kevesebb tejhabbal a tetején, és milyen meglepő, több gőzölt tejjel. Persze sokakban felmerül a kérdés, hogy nem egyszerűen a már jól ismert kávétípusokról van-e szó, mint amilyen a macchiato és a latte, és csak egy újabb őrületet akarnak csinálni ebből is. Mindenesetre, ahhoz, hogy kiderítsük, tényleg új ízélménnyel van-e dolgunk, meg kell kóstoljuk őket.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStockvia

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek