Tudom, mit főzöl hétvégén!

Milyen a tökéletes hétvégi ebéd? Nem túl macerás, mégis látványos, egyszerű, mégsem unalmas, nem túl költséges, viszont különleges. No, ez a recept pont olyan!

Annak, aki állandó háztartást vezet - értsd, nem csak akkor megy a konyhába, mikor kedve szottyan - sokszor igenis gondot okozhat a na most akkor mi legyen a vacsora. Félreértés ne essék, akkor sincs semmi gond, ha valaki csak ókor-ókor téved a tűzhely elé - csak ők kicsit nehezebben érzik át ezt a problémát. Fokozottan igaz ez, ha nem csak magunkra főzünk. Én például nyáron egy egész hétig képes vagyok lecsón élni - nem csak úgy mondom, próbáltam is - és hetekig ellennék például thai curry-n, de ha nem csak a magam örömére főzünk, akkor más szempontok is számításba jönnek. Ha pedig túl sok a faktor, aminek meg kell felelni, akkor egy idő után el is megy a kedvünk az egésztől. Akkor pedig jönnek az elrontott levesek, odakozmált húsok, ízetlen mártások.

A leveles tésztába burkolt csirkemell receptjéért ide kattints

A másik módszer, amivel jól lel lehet lohasztani a főzési kedvet, az az a tévhit, hogy hétvégén márpedig egész nap a konyhában kell állni. Merthogy, akkor különleges ebédet/vacsorát kell főzi. Csakhogy a különleges nem szinonimája az időigényesnek, és egy kis turpissággal egy egyszerű, nem túl költséges hétvégi ebéd alapanyagait is átalakíthatjuk valami mássá.

A leveles tésztába burkolt csirkemell receptjét itt találod

A minap vendéget vártam, és valahogy pont nem voltam főzős kedvemben. Nehezítette az ügyet, hogy a vendég csak és kizárólag csirkemellet eszik, a húshoz viszont általában ragaszkodik. Mivel az én ízlésemnek kissé száraz csirkemell nem tartozik a kedvenc alapanyagaim közé, érthető módon a főzést is halogatni kezdtem. Aztán mikor már muszáj volt nekiállnom, hirtelen beugrott a Wellington-bélszín, az angolok híres fogása, és kicsit - na jó, nagyon - lebutítva neki is álltam. A végén kevertem hozzá egy gyors kéksajt mártást, köretnek meg egyszerű zöldsalátát, és mindenki boldog volt. én, mert 40 perc alatt letudtam a "most nincs kedvem" főzést, és a vacsora még jól is nézett ki, és a vendégnek is nagyon ízlett. Sőt, azt is be kell valljam, a nem várt sikerélménytől két perc alatt eszembe jutott, hogy voltaképpen mennyire szeretek főzni.

Olvastad már?

Te tudod, hogy készül a patty melt?

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.