Tudd meg, mi a TE születési hónapod virága, és mit jelent!

Tudtad, hogy minden ember születési hónapjához tartozik egy csodás virág? Sőt, legtöbbször kettő is! Ismerd meg jelentésüket!

JANUÁR - szegfű és hóvirág

Szegfű

A január szülötteinek ez a két virág dukál hivatalosan. A szegfűt sokan nem szeretik, pedig nagyon szép tud lenni - a rózsaszín a szeretet, a vörös a szerelem, a fehér a tisztaság, a sárga a csalódás, és cirmos szegfű pedig az egyoldalú szerelem szimbóluma.

A hóvirág tisztaság és a szépség virága - és persze a tavasz kezdetét jelzi!

FEBRUÁR - viola és kankalin, írisz

Viola

Dobd fel a Valentin-napot a hűséget, kitartást jelképező violával, főleg ha februári a kedvesed, hiszen ez az ő virága a kankalin mellett - utóbbit adnak illik adni, aki nélkül élni sem akarunk!Ha pedig egyik sem tetszik, az írisz is szóba jöhet, mint a február virága.

MÁRCIUS - nárcisz és Jonquilla nárcisz

Jonquilla nárcisz

A márciusi születésűek a sárga és fehér nárciszféleségekben gyönyörködhetnek, ha hűek akarnak lenni születési virágukhoz. Igazi tavaszi virág napsárga és fehér színekben, az újjászületés és a viszonzatlan szerelem jelképe.

ÁPRILIS - százszorszép és szagos bükköny

Szagos bükköny

Míg a százszorszép az ártatlanság és a tisztaság jelképe - sőt, egyesek szerint bizalmasunknak is adhatjuk, akivel valamiféle titkot őrzünk. A szagos bükköny, melynek neve nem annyira ismerős, mint külseje, tökéletes búcsúvirág.

MÁJUS - gyöngyvirág és galagonya

Galagonya

Ez a tavaszi hónap már alapból ontja magából a színes-illatos virágok tömkelegét, de a májusi szülötteknek ezen belül is két virág dukál: a gyöngyvirág az édes, ártatlan kedvességet, a boldogság visszatérését, a galagonya pedig a reményt és a totális boldogságot jelképezi.

JÚNIUS - rózsa és lonc

Lonc

A rózsa a világ talán legszeretettebb virága, a júniusiak örülhetnek neki! A rózsaszín a boldogságot, a vörös a szerelmet, a fehér a tisztaságot, az újrakezdést, a sárga az irigységet jelzi.A furcsa nevű lonc is a ide tartozik, ő viszont az örök érvényű szerelmet jelképezi.

JÚLIUS - sarkantyúfű és vízi liliom

Sarkantyúfű

A nyár közepén járunk, a vízi liliom adja magát, és nem mellesleg méltóságot, tisztaságot hoz, míg a sarkantyúfű az erős (szerelmi) köteléket jelképezi.

AUGUSZTUS - kardvirág és pipacs

Fehér pipacs

A hegyes, erőteljes külsejű kardvirág sok jelentést hordozhat: emlékezés, nyugalom, önazonosság, rajongás.A csodás mezei vörös pipacs pedig a vidámságot, örömöt jelenti, de van belőle fehér is, ami vigaszt, a sárga pedig a gazdagság és siker vágyát mutatja.

SZEPTEMBER - őszirózsa és hajnalka

Őszirózsa

A szeptemberi virágok másról sem szólnak, mint jó dolgokról: az őszirózsák a szeretetet, szerelmet, pozitivitást, a hajnalkák pedig a valakihez való erős ragaszkodást jelzik.

OKTÓBER - bársonyvirág (alias büdöske) és pillangóvirág

Pillangóvirág

Halloween-i hangulatot kevésbé hozzák, de azért imádnivalók: a büdöske a bőség és az optimizmus jelképe, a pillangóvirág pedig azt jelenti, szeretnéd, hogy az illető harmóniában éljen.

NOVEMBER - krizantém

Krizantém

A novemberieknek egy virágjuk van, de ő elég sok színben tud pompázni! A piros itt is a szerelmet, a fehér a tiszta szeretetet, a sárga a viszonzatlan szerelmet jelképezi.

DECEMBER - magyal és mikulásvirág

Magyal

A magyalág a karácsonyi és téli szezon alapvető kelléke - ha ezt adod szerettednek, azt kívánod, legyen mindig boldog. Milyen meglepő :) ...ja, és a mikulásvirág is bátran mehet minden decemberi szülöttnek!

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

via

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.