5 praktika, hogy mindig tiszta és illatos legyen a hűtőd

Legyen gyönyörűen tiszta és jó illatú a hűtőd, komolyabb erőfeszítés nélkül!

Mivel a hűtőben ételeket tárolunk, szinte elkerülhetetlen, hogy ne legyenek különböző morzsák, ételmaradványok és ismeretlen foltok a polcokon. A hűtőtakarítás nem egyszerű, hiszen van néhány nehezítő tényező, azonban nem lehetetlen, hogy mindig tökéletesen tiszta és illatos legyen a frigód.

Tippek, hogy mindig tiszta és illatos legyen a hűtőd

Így takarítsd ki a hűtőt:

Mielőtt belevágnál a nagytakarításba, pakolj ki mindent a hűtődből, beleértve a polcokat és fiókokat is. (Érdemes lehet beszerezni egy hűtőzacskót, amiben a romlandó ételeidet tárolod, ameddig takarítasz.) Ezután moss el alaposan minden elemet egy mosogatószeres szivaccsal, majd töröld szárazra, és tedd vissza őket a helyükre. Persze megértjük, ha nincs időd ezt hetente többször is megcsinálni, így hoztunk neked pár olyan trükköt, amivel mindig friss és tiszta lesz a frigód.

Ragacs

A ragacsos szennyeződések sokszor előfordulnak a hűtőben, amiket a hőmérséklet miatt nem a legkönnyebb eltüntetni. A legjobb, ha egy szivacsot vagy egy tiszta konyharuhát forró vízzel átitatsz, majd rányomkodod az érintett felületre. Ez fellazítja kicsit, ami után már könnyedén eltüntetheted a makacs foltot.

Színeződések

Az elszíneződések ellen használj melamin anyagú koszradírt, más néven mágikus szivacsot. Ez hatékonyan felveszi a harcot a szennyeződések ellen.

Apró praktikákkal elkerülheted a heti hűtő nagytakarítást

Szószok

A különböző szószokat, mint a ketchup vagy a majonéz, gyakran fejjel lefelé tesszük be a hűtőbe, ami miatt kifolyhatnak. Állítsuk őket inkább egy tojástartóba, így elkerülhetjük, hogy a hűtődbe szivárogjon a tartalmuk.

Takard le!

Ha bevonod a polcokat valamilyen mosható alátéttel, akkor egyszerűen eltüntetheted a szennyeződéseket, ráadásul másodpercek alatt. Ezzel a trükkel akár el is kerülheted a havi nagytakarítást a hűtődben: csak vedd ki, öblítsd le, és kész!

Kellemetlen szagok

A kellemetlen hűtőszagokra már rengeteg boltban kapható termék létezik, azonban készíthetsz házilag is szagtalanítót. Önts egy kevés vaníliakivonatot egy vattacsomóra, amit egy kis tálkába téve tarts a hűtő hátsó részében.


Segítünk a takarításban:

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek