6 dolog, amitől kellemetlen illat lehet az otthonodban

Van pár takarítási tipp, amit mindenképpen javaslunk, hogy fontolj meg, ha nem akarod, hogy kellemetlen illatok uralják az otthoni levegőt.

Mégis ki ne szeretne arra hazatérni, hogy jó illat van az otthonában!? Ehhez csak néhány szabályt kell betartanunk. Mutatjuk, melyek azok a helyek és tárgyak, amelyek miatt rossz illat lehet az otthonunkban, és mit tehetünk azért, hogy ezt megszüntessük.

Hűtőtakarítás

Michelle Hansen takarítási és rendszerezési szakértő szerint sosem szabad a hűtőnk rutinszerű tisztítását elhanyagolnunk.

Ha 1-2 hetente átmossuk a hűtő belsejét, érezhetően csökkenthetjük a szagokat. Ne feledkezzünk el a kis tárolókba egy kevés szódabikarbónát szórni, hogy az időközben keletkező szagokat magába szívja

– mondta a szakértő.

6 dolog, amitől nem is gondolnád, de rossz illat lehet az otthonodban

Gyakran cseréljünk ágyneműt

Csak úgy, mint a ruhákra, az ágyneműre is igaz, hogy ha sokáig használjuk, akkor egy idő után rossz illatú lesz. Idővel az ágyneműn megjelennek a testünkről származó faggyú-, izzadtság- és hámmaradványok, amik kellemetlen szagokat okozhatnak. A szakértő azt tanácsolja, hogy ~ 2 hetente mindenképpen cseréljük le az ágyneműt, mosásnál pedig használjunk egy kevéske ecetet, ami segít lebontani a faggyút, és puhítja is a huzatokat.

Mindig használj fehérítőt!

A konyharuhák rengeteg szennyeződést képesek magukba szívni, ami aztán tökéletes táptalaja lehet a különböző kórokozóknak. Ha gyakran főzünk a konyhában, akkor érdemes lehet akár naponta is lecserélni a konyharuhát. Mosásnál pedig használjunk fehérítőt.

Vidd ki a szemetet azonnal

Jobb, ha az ételmaradékot csak akkor dobod a kukába, ha utána rögtön ki is viszed a szemetet. Gondolj csak bele, hogy amikor romlandóételt dobsz ki a szemétbe, ami ugye szobahőmérsékleten van, azonnal bomlásnak, erjedésnek indul, ami igen kellemetlen szagokkal jár.  

Igen kellemetlen szagokkal járhat, ha ételmaradékot dobunk a kukába

Megmaradt ételek a hűtőben

Mindig figyeljünk arra, hogy a megmaradt ételt egy jól zárható üvegbe vagy dobozba rakjuk el a hűtőbe, hiszen így nem szivárognak ki a különböző illatok.

Szellőztetés

A friss illat titka a napi többszöri szellőztetés. Akármilyen hideg van odakint, ne múljon el úgy nap, hogy nem nyitottuk ki az ablakot. A reggeli és esti levegőztetés különösen fontos!

Forrásunk volt.


Még több takarítás:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek