Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tovább gyűrűzik a banánbalhé, még a Burger King is beszállt

Tegnap írtuk meg, hogy egy 36 milliós műalkotást evett meg egy művész, csak mert éhes volt. Azóta a Burger King is reagált az ügyre, sőt, újabb vandálakció is történt. 

Tegnap írtunk róla, hogy a magát éhesnek valló performanszművész, David Datuna felfalt a kiállítótér kellős közepén egy műtárgyként kiállított, falra szigszalagozott banánt. Az eset nagy port kavart, már csak azért is, mert eredetileg Maurizio Cattelan alkotásáról van szó, ami közel 36 millió forintért kelt el, de, mint az eset is mutatja, sokan nem tartják valódi műremeknek. 

Íme az eredeti mű:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dade Social 3️⃣0️⃣5️⃣ (@dadesocial) által megosztott bejegyzés,

The show must go on

Az eset után szinte rögtön újabb gerillaakció történt, ráadásul ugyanazon a „tetthelyen”. Az index.hu írta meg, hogy a falra ragasztott banán hűlt helyére festettek angolul egy feliratot, miszerint „Epstien nem öngyilkos lett”. A galériában tartózkodók azt gondolták, ismételten egy performansz részesei, de a vörös rúzzsal író vandálról, aki Epstein nevét is rosszul írta, kiderült, hogy közel sem művész. 

A 46 éves férfit a rendőrség le is tartóztatta, aki magából kikelve üvöltötte, hogy ha valaki megeheti a 120 ezer dolláros banánt, ő miért ne firkálhatna bármit a falra. Szerintetek jogos a kérdés?

Az ihletettség itt nem állt meg, mert még a Burger King, sőt, a Buzzman is beszállt – utóbbi cég a Burger King reklámügyöksége.

Az ő üzenetük szerint egy sültkrumpli-szál mindössze egy eurocentbe kerül, így mindenki számára elérhető, ellentétben a milliós banánnal:

Ráadásul a mémgyár is beindult a közösségi oldalakon:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

U N D E R D O G (@underdog_moscow) által megosztott bejegyzés,

Ezeket olvastad már?


via, via 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!