Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezért dézsmálta meg a múzeumi látogató a közel 36 milliót érő banánt

Az egyik múzeumi látogató kicsit éhes lett a kiállítótérben, és úgy döntött, megeszegeti a kiállított tárgyat. Nem gondolta, milyen drága fogást választott.

Manapság nagyon nehéz eldönteni egy-egy (modern) múzeumi látogatás során, hogy mennyire interaktív az adott kiállítás, de még azt is, hogy mégis mi számít kiállított tárgynak, és mi nem.

Miamiban most igen furcsa eset történt, amiről a The Guardian számolt be: az egyik műalkotás, amelyet a múlt héten 120 ezer dollárért értékesítettek, az egyik látogató gyomrában végezte. Maurizio Cattelan kiállított műve ugyanis egy banán, amivel az olasz alkotó a globális kereskedelmet kívánta szimbolizálni.

Íme a felfalt mű:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dade Social 3️⃣0️⃣5️⃣ (@dadesocial) által megosztott bejegyzés,

Több sem kellett azonban David Datunának, aki a Perrotin Galériában látható tárlatot megtekintve megéhezett, és nemes egyszerűséggel leszedte a falról a „műtárgyat”, majd befalta azt. A férfi egyébként performanszművész, így az az egyszerű indok, amivel tettét magyarázta, miszerint csupán éhes volt, fenntartásokkal kezelhető.

Tény, hogy nem tűnt úgy, hogy túl sokat érne az ominózus mezei banán: kissé már megbarnult, és nem mellesleg egy szigszalaggal rögzítették a falra. Az akció hatására csodálkozó tömeg gyűlt a férfi köré, és még a hatóságokat is értesítették. Az esetből egyébként nem csináltak nagy felhajtást, a banánt rövidesen egy újabbal helyettesítették.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Instagram

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!