Tippek tökéletes kovászos uborkához, eltűnő élelmiszerek és trükkök otthoni kánikulára a múlt hétről

Nézzük, mely cikkeket szerettétek a legjobban a múlt héten!

  1. A gyömbérkoktél, ami felrázta a TikTok-ot – Egészségbomba 3 perc alatt!
    1.

    A gyömbérkoktél, ami felrázta a TikTok-ot – Egészségbomba 3 perc alatt!

    Az egészség a legfontosabb, a következő egyszerű, de nagyszerű reggeli koktéllal pedig garantáltan mindent megtehetsz azért, hogy a szervezetednek is jól induljon a reggel!

  2. Erre használd a szezon eleji, zsenge és apró cukkinikat
    2.

    Erre használd a szezon eleji, zsenge és apró cukkinikat

    Cukkinit ugyan egész évben vásárolhatunk és ehetünk, azonban mégis ilyenkor, nyáron van a fő szezonja. Ilyenkor június végén, július elején elcsíphetjük még az egészen apró, zsenge darabokat, ezekkel pedig teljesen máshogy kell bánnunk.

  3. A mentes banánkenyér is lehet puha és szaftos – Irány a Nosalty TikTok-csatornája a receptért!
    3.

    A mentes banánkenyér is lehet puha és szaftos – Irány a Nosalty TikTok-csatornája a receptért!

    A banánkenyér egy szinte elronthatatlan sütemény: bármilyen receptet használunk is, biztos a siker. Azonban az ételérzékenységgel kűzdők sajnos ezt nem mindig mondhatják el. Nos, most nekik (is) hoztunk erre egy megoldást.

  4. Így főzz a kánikulában, hogy ne te sülj meg, hanem az ebéd
    4.

    Így főzz a kánikulában, hogy ne te sülj meg, hanem az ebéd

    Amikor beüt a kánikula, nem biztos, hogy túl sok kedvünk van bekapcsolni a sütőt vagy feltenni három különböző fazekat a gázra. Szerencsére nem kell az egész évszakban kenyéren és vízen élnünk, ha bevetjük az alábbi technikákat.

  5. 5+5 tipp, hogy jobb legyen a koviubid, mint a szomszédé
    5.

    5+5 tipp, hogy jobb legyen a koviubid, mint a szomszédé

    Mi kell a kovászos uborkához? Két-három meleg nap, ugyanennyi türelem, nagy befőttesüveg és jókora adag uborka – ha mindez adott, kezdődhet a kovászolás! Tarts velünk, hogy garantáltan ropogjon az az ubi!

  6. 5 lépés, amitől tényleg tökéletes lesz a meggyes keverted
    6.

    5 lépés, amitől tényleg tökéletes lesz a meggyes keverted

    A meggyes kevert a nyár egyik kedvenc süteménye, és ez nem is csoda: egyszerű, gyors és gyümölcsös, ráadásul alig akad, aki ne csábulna el, amikor meglátja az asztal közepén.

  7. A gyümölcs, ami segít a fogyásban, mégis kevesen fogyasztjuk
    7.

    A gyümölcs, ami segít a fogyásban, mégis kevesen fogyasztjuk

    A különleges gyümölcs nemcsak a fogyásban segít, de más kedvező egészségügyi tulajdonsággal is bír.

  8. Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk
    8.

    Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

    Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.

  9. Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből
    9.

    Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

    A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.

  10. „Torreádor, bika, sangria, tinto de verano; itthon ez erőltetett, nem ettől lesz spanyol egy hely" – interjú a most nyitó Arquitecto Pitpit alapítóival
    10.

    „Torreádor, bika, sangria, tinto de verano; itthon ez erőltetett, nem ettől lesz spanyol egy hely" – interjú a most nyitó Arquitecto Pitpit alapítóival

    Budapest egyik legszebb kertjében, az Építészpince helyén nyílik hamarosan az Arquitecto Pitpit, a 8 éve működő Padron testvérétterme, viszont egészen más koncepcióval. Az alapítókat, Beck Mártont, Farkas Gábort és Beck Lászlót kérdeztük a részletekről.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?