Top 7 uzsonnaital 100 kcal alatt

Testsúlycsökkentés idején az egyik leggyakrabban felmerülő kihívás, hogy mit együnk-igyunk a kisétkezéseknél. Most mutatunk nektek 7 db uzsonnára beilleszthető italreceptet!

A napi ötszöri étkezés jelentőségéről testsúlycsökkentés idején már többször írtunk. Ezzel kapcsolatban gyakran merül fel nehézségként, hogy mit együnk, igyunk tízóraira ill. uzsonnára. Energiamentes folyadéknak persze kiváló opciók a víz, ásványvíz, üres vagy energiamentes édesítőszerrel ízesített fekete-, gyümölcs- vagy zöldtea. Ha azonban ennél többre vágyunk, fogyaszthatunk természetesen zöldség-, gyümölcsleveket, smoothie-kat, turmixokat is, azonban ezek energia- és tápanyagtartalmát (ami jellemzően szénhidrát) be kell számolni a napi mennyiségbe.

Segítségként kiválasztottam most nektek receptjeink közül 7 zöldség-és gyümölcsitalt adagonként kevesebb, mint 100 kalória energiatartalommal. Próbáljátok ki őket!

Olvastad már?

Mintaétrend: 1400 kcal/160 g szénhidrát

 1. 1.

  Banános kiviturmix

 2. 2.

  A kedvenc zöld turmixom

 3. 3.

  Mangó lassi 2. -vaníliás

 4. 4.

  Uborkás zellerturmix

 5. 5.

  Zöldcitromos barack lassi

 6. 6.

  Zöld zöldségturmix

 7. 7.

  Uborka lassi

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiány lehet a téli slágergyümölcsből

Tudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.

10 nosztalgiasütemény, egyenesen a nagyi kredencéből

Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?