Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökéletes recept locsolkodóknak: nyerj saját verseddel eredeti kölnit!

Pár nap és itt a Húsvét. Megmutatjuk a tökéletes locsolóvers receptjét. Ha ihletet kaptál, írd meg sajátod, és nyerj! (x)

Észbe sem kaptunk, és itt a húsvét, vele pedig a locsolkodás! Sok lány ódzkodik ettől a szokástól, de egy kreatív, saját költemény még őket is leveheti a lábukról. Elhoztuk a tökéletes locsolóvers összetevőit.

Régen húsvéthétfőn nemcsak egy kis permettel lepték meg a lányokat: a kúthoz vonszolták őket, ahol egy vödör vizet kaptak a nyakukba, vagy a patakban fürdették meg a nőket. A locsolkodás ma már nem olyan gyakori, de szerencsére mindig akadnak vállalkozó szellemű fiúk (és lányok), akik még őrzik ezt a szép és olykor vicces hagyományt. Locsolás persze nincs igazi locsolóvers nélkül: ha viszont igazán menő akarsz lenni, a megszokott versikék helyett írd meg a sajátodat!

Húsvéti recept-összeállítás a Nosalty oldaláról

Mi a tökéletes recept?

  1. Legyen benne valamilyen érzékletes természeti kép, metafora, pl.: virág, rózsa, stb., ami általában a lányt szimbolizálja!
  2. Mondd el, mit vársz a locsolásért cserébe (pl. tojást, zsebpénzt, puszit)!
  3. Legyél rövid és lényegre törő!
  4. Használj egyszerű rímeket!
  5. A legfontosabb hozzávaló a humor. Ma már elég sután hangozhat egy régies vers, dobd fel inkább egy-két modernebb fordulattal, így garantáltan sikert aratsz majd!

A kölni kölni

Persze az sem elhanyagolható szempont, hogy mivel locsolkodsz. Bár már mindenre hajlamosak rámondani, hogy kölni, az eredeti kölnivíz, a Eau de Cologne Kölnből származik, születése pedig egy karthauzi szerzetesnek köszönhető. Az itt született 4711 klasszikus márkát korábban nemcsak parfümként, hanem gyógyszerként is használták. A titokzatos szám egyébként egy házszámot takar a Glockengassén: az ún. Illatos házat, ahol 1709-ben Giovanni-Maria Farina olasz vegyész egy szerzetes receptje alapján elkezdte készíteni a kölnivizet. 

Egy másik kölni

Kevesen tudják, de nemcsak a kölnivíz gyökerei kötődnek Németország negyedik legnagyobb városához: Magyarország egyik legrégebbi üzletláncának, a Penny Marketnek története is itt kezdődött 1926-ban. A Penny a német Rewe Csoport tagja, mely több, mint 15 000 áruházzal rendelkezik világszerte. A vállalatcsoportnál jelenleg 300 000 munkavállaló dolgozik, érdekesség, hogy ez a létszám magasabb, mint Debrecen lakóinak száma.

A Penny Market 1996-ban nyitotta meg első hazai boltját, és azóta is folyamatosan bővül: jelenleg 214 Penny üzlet várja országszerte azokat, akik kiváló áron szeretnének magas minőségű termékeket vásárolni, melyek között számos hazai termelőtől származó árucikk is megtalálható.

Penny ajándék a versedért

És hogy hol kapcsolódik össze a kölni diszkontlánc a legendás kölnivízzel?
A Penny idén húsvétkor nemcsak arról gondoskodik, hogy ünnepi finomságokkal legyen tele a hűtő, de arról is, hogy húsvéti ajándékként egy klasszikus 4711-es kölnivel lehess gazdagabb!
Írd meg a saját locsolóversedet, pályázz Facebookon és nyerj! Részletekért kattints ide!

Szólj hozzá!
Advertisement

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!