Tökéletes fasírtot sütöttünk, nem mindennapi húslevest főztünk múlt héten

Sok tökéletes étel titkára fény derült az előző héten: a maceszgombóc-leves és a fasírt mellett krémes zabkását, szaftos pulykát és csomómentes palacsintatésztát is készítettünk. Különlegességek is akadtak bőven: egy gombás-misós rizottó és két paradicsomos-magyaros zöldség receptjét is megosztottuk veletek.

  1. 1.

    A nem mindennapi húsleves légies maceszgombócokkal, amit muszáj megfőznöd

    Csak úgy, mint ahogy a keresztény világban szokás, a zsidó ünnepek is minden évben együtt járnak bizonyos hagyományos ételekkel, és ezek egyike a maceszgombóc-leves is. A lassan főzött, aranyló húslevesben úszó lágy gombócokat készítsük el hanuka vagy legkésőbb karácsony alkalmából.

  2. 2.

    Két magyaros, paradicsomos fogás, ahogy még tuti nem láttad

    A paradicsomos káposzta egy nagyon megosztó étel, hiába édeskés, sokszor még a gyerekekkel is nehéz megszerettetni. Most olyan tálalásban mutatjuk meg, aminek senki nem tud majd ellenállni!

  3. 3.

    A gombás-rizses egytálétel, ami egy szörnyű szójáték is egyben

    Mielőtt teljesen magunkra hagyna az ősz, még gyorsan készítsük el az évszak legkomfortosabb, mély ízekkel megpakolt egytálételét: a gombás rizottót. De nem ám akárhogy!

  4. 4.

    Ez a svéd módszer a legkrémesebb zabkása titka

    Ha szeretünk reggelizni, valószínűleg gyakori vendég az asztalunkon a zabkása. A gyors és olcsó fogás elkészítéséhez érdemes bevetni egy-két trükköt, hogy ne legyen minden napindítás unalmas. Ebben kapunk most némi segítséget, a lenti technika formájában.

  5. 5.

    Egyetlen trükk, melytől még szaftosabb lesz a pulykamelled

    Karácsony közeledtével egyre többen kezdenek el otthon pulykát sütni, amely nem egy egyszerű feladat. Íme egy trükk, amely segít, hogy a sült pulyka melle biztosan ne száradjon ki, cserébe belül finom szaftos, kívül pedig ropogós legyen.

  6. 6.

    Ha beüt a krumplipüré-katasztrófa, így mentsd meg a püréd

    Krumplipürét készíteni pofonegyszerű. Alapesetben. De mi történik, ha becsúszik egy kis malőr? Most minden eshetőségre hoztunk neked megoldást, amivel kijavíthatod az elrontott burgonyapüréd!

  7. 7.

    Soha nem lesz csomós a palacsintatészta, ha így készíted

    Mindegy, hogy magyar, francia vagy amerikai, a palacsinta legnagyobb ellenségei a csomók. Ha nem vagyunk hívei az emberfeletti erőbefektetésnek vagy a macerás szűrögetésnek, ez a trükk nekünk szól.

  8. 8.

    Így lehet tökéletes a fasírtod... szerintünk

    Magában vagy főzelékhez, a fasírt tipikus komfortétel, amit könnyen és gyorsan össze lehet dobni, ráadásul nemcsak olajban, de sütőben kisütve is nagyon finom tud lenni. Íme a mi kedvenc, bevált receptünk és néhány tipp, amivel még ízletesebbé varázsolhatod a húsgolyókat.

  9. 9.

    Így nézi ki az Erős Pista a világ körül — nemzetek paprikakrémei

    Bőven van élet a sós-csípős, durvára darált paprikakészítményen túl is, hiszen megannyi nemzet használja ízesítésre, vagy akár magában is a jól kombinálható és fűszerezhető, intenzív paprikakrémeket.

  10. 10.

    Főzd meg életed zöldséglevesét – ez a tökéletes minestrone titka

    Mire van szükségünk az ősz és a tél küszöbén? Egy gazdag, melengető zöldséglevesre. Pontosabban egy minestronéra, ami jóval több, mint egyszerű zöldségleves. És hogy mitől lesz több? Azonnal kiderül!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...