Tökéletes fasírtot sütöttünk, nem mindennapi húslevest főztünk múlt héten

Sok tökéletes étel titkára fény derült az előző héten: a maceszgombóc-leves és a fasírt mellett krémes zabkását, szaftos pulykát és csomómentes palacsintatésztát is készítettünk. Különlegességek is akadtak bőven: egy gombás-misós rizottó és két paradicsomos-magyaros zöldség receptjét is megosztottuk veletek.

  1. A nem mindennapi húsleves légies maceszgombócokkal, amit muszáj megfőznöd
    1.

    A nem mindennapi húsleves légies maceszgombócokkal, amit muszáj megfőznöd

    Csak úgy, mint ahogy a keresztény világban szokás, a zsidó ünnepek is minden évben együtt járnak bizonyos hagyományos ételekkel, és ezek egyike a maceszgombóc-leves is. A lassan főzött, aranyló húslevesben úszó lágy gombócokat készítsük el hanuka vagy legkésőbb karácsony alkalmából.

  2. Két magyaros, paradicsomos fogás, ahogy még tuti nem láttad
    2.

    Két magyaros, paradicsomos fogás, ahogy még tuti nem láttad

    A paradicsomos káposzta egy nagyon megosztó étel, hiába édeskés, sokszor még a gyerekekkel is nehéz megszerettetni. Most olyan tálalásban mutatjuk meg, aminek senki nem tud majd ellenállni!

  3. A gombás-rizses egytálétel, ami egy szörnyű szójáték is egyben
    3.

    A gombás-rizses egytálétel, ami egy szörnyű szójáték is egyben

    Mielőtt teljesen magunkra hagyna az ősz, még gyorsan készítsük el az évszak legkomfortosabb, mély ízekkel megpakolt egytálételét: a gombás rizottót. De nem ám akárhogy!

  4. Ez a svéd módszer a legkrémesebb zabkása titka
    4.

    Ez a svéd módszer a legkrémesebb zabkása titka

    Ha szeretünk reggelizni, valószínűleg gyakori vendég az asztalunkon a zabkása. A gyors és olcsó fogás elkészítéséhez érdemes bevetni egy-két trükköt, hogy ne legyen minden napindítás unalmas. Ebben kapunk most némi segítséget, a lenti technika formájában.

  5. Egyetlen trükk, melytől még szaftosabb lesz a pulykamelled
    5.

    Egyetlen trükk, melytől még szaftosabb lesz a pulykamelled

    Karácsony közeledtével egyre többen kezdenek el otthon pulykát sütni, amely nem egy egyszerű feladat. Íme egy trükk, amely segít, hogy a sült pulyka melle biztosan ne száradjon ki, cserébe belül finom szaftos, kívül pedig ropogós legyen.

  6. Ha beüt a krumplipüré-katasztrófa, így mentsd meg a püréd
    6.

    Ha beüt a krumplipüré-katasztrófa, így mentsd meg a püréd

    Krumplipürét készíteni pofonegyszerű. Alapesetben. De mi történik, ha becsúszik egy kis malőr? Most minden eshetőségre hoztunk neked megoldást, amivel kijavíthatod az elrontott burgonyapüréd!

  7. Soha nem lesz csomós a palacsintatészta, ha így készíted
    7.

    Soha nem lesz csomós a palacsintatészta, ha így készíted

    Mindegy, hogy magyar, francia vagy amerikai, a palacsinta legnagyobb ellenségei a csomók. Ha nem vagyunk hívei az emberfeletti erőbefektetésnek vagy a macerás szűrögetésnek, ez a trükk nekünk szól.

  8. Így lehet tökéletes a fasírtod... szerintünk
    8.

    Így lehet tökéletes a fasírtod... szerintünk

    Magában vagy főzelékhez, a fasírt tipikus komfortétel, amit könnyen és gyorsan össze lehet dobni, ráadásul nemcsak olajban, de sütőben kisütve is nagyon finom tud lenni. Íme a mi kedvenc, bevált receptünk és néhány tipp, amivel még ízletesebbé varázsolhatod a húsgolyókat.

  9. Így nézi ki az Erős Pista a világ körül — nemzetek paprikakrémei
    9.

    Így nézi ki az Erős Pista a világ körül — nemzetek paprikakrémei

    Bőven van élet a sós-csípős, durvára darált paprikakészítményen túl is, hiszen megannyi nemzet használja ízesítésre, vagy akár magában is a jól kombinálható és fűszerezhető, intenzív paprikakrémeket.

  10. Főzd meg életed zöldséglevesét – ez a tökéletes minestrone titka
    10.

    Főzd meg életed zöldséglevesét – ez a tökéletes minestrone titka

    Mire van szükségünk az ősz és a tél küszöbén? Egy gazdag, melengető zöldséglevesre. Pontosabban egy minestronéra, ami jóval több, mint egyszerű zöldségleves. És hogy mitől lesz több? Azonnal kiderül!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek