Ördögien jó salátát készítettünk csípős töltött tojásokból

Töltött tojás gyakran készül húsvétra, ráadásul nem csak kis hazánkban: a tengerentúlon az amerikaiak is előszeretettel készítenek ilyesmit, némileg más ízesítéssel. Az ördögien csípős deviled eggből most salátát alkottunk, kérdés, hogy bele mertek-e tunkolni...

Ne szörnyűlködjön senki, nem csak úgy szórakozásból neveztük el ördöginek ezt a tojássalátát. A névadásnak egészen konkrét oka volt – az USA-ban népszerű töltött tojásokra használt deviled egg (tükörfordításban megördögözött tojások) angol kifejezés volt az ötletgazda. A koncepció biztos mindenkinek ismerős: kikapart, majd a fehérjébe habzsákkal visszatöltött krémes sárgája, ami az amerikai receptben gyakran kap csípős ízesítést. Ez a tüzesség is utal a tojások ördögi jellegére.

A klasszikus előételből most saláta született: az ízek megmaradtak, csupán a külső változott meg, ráadásul még az elkészítés is egyszerűbb, hisz habzsákkal sem kell bajlódnunk.

Nézd meg galériánkban, hogyan készül a deviled egg saláta!

A deviled egg saláta teljes receptjét mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Rosanics Petra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További ízes receptek várnak itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek