Ezért tűnt el a boltokból a magyarok kedvenc retró keksze

Tartós készlethiányra számíthatnak a Pilóta keksz kedvelői, a székesfehérvári gyártó szerint alapanyag és csomagolóanyag sincsen ahhoz, hogy megfelelő mennyiségben lehessen árulni a töltött kekszet.

Alapanyag- és csomagolóanyaghiány miatt elfogyhat a Pilóta szendvicskeksz a polcokról – derül ki a hvg.hu cikkéből. A Mondelez Hungária Kft. igyekszik minél hamarabb megoldást találni a problémára. A hiány egyelőre csak a szendvicskekszet érinti – tehát a vaníliás karikát nem – , a cég szerint pedig a jelenség nem fog egyik napról a másikra megoldódni, tartós készlethiányra kell készülnie a vásárlóknak.

Ne lepődj meg, ha nem találsz Pilótát a boltokban (Kép: Wikipedia)

A Pilóta kekszet 2006 óta Székesfehérváron gyártják. A Mondelez Hungária Kft. a hvg.hu-nak megerősítette, hogy jelenleg készlethiány van a Pilóta szendvicstermékből, ami a kiskereskedelmi és a viszonteladói csatornáik „túlnyomó többségét” is érinti.

A várhatóan tartós készlethiányt a gyártókapacitásainkat érintő nehézségek, illetve az édesipari ágazatot is sújtó alapanyag- és csomagolóanyaghiány okozzák

– írta a cég.

Mayer Gábor, a Mondelez Hungária Kft. ügyvezető igazgatója arról biztosította a fogyasztókat, hogy a készlethiány kizárólag a Pilóta szendvicskekszeket érinti, más Pilóta-termékeket nem. A cég mindent megtesz azért, hogy a keksz minél hamarabb a keresletnek megfelelő mennyiségben legyen elérhető a fogyasztók számára.

Idén tavasszal a Boci csokoládéból és a Balaton szeletből észlelhettek hiányt a vásárlók, ugyanis az ukrajnai háború miatt a Nestlé leállította a Lvivben működő üzemét. A Boci csokoládé gyártását a cég Csehországba, a Balaton szeletét pedig Lengyelországba szervezte át.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek