Az árstop ellenére is nálunk drágult a legjobban egy élelmiszer

Magyarországon 80 százalékkal kell többet fizetni az említett alapélelmiszerért.

Nem nagy újdonság, ha azt mondjuk, hogy a tavalyi évben rendkívül látványosan megemelkedtek az élelmiszerárak. A legnagyobb drágulást azonban a tojás mutatta. Az idei januári számok alapján jól látszik, hogy a tojás ára az EU-ban átlagosan 30%-kal lett magasabb, míg Magyarországon 80 százalékkal – írja a Pénzcentrum.

Az árstop ellenére is nálunk drágult a legjobban egy élelmiszer

Idén januárban a tojás ára az EU-ban átlagosan tehát 30%-kal volt magasabb, mint 2022 januárjában. Ennél sokkal alacsonyabb áremelkedést mértek 2022. januárjában: akkor 2021 januárjához képest még csak 7 százalékkal emelkedett az ára az Unióban – olvasható ki az Eurostat adataiból.

2023 januárjában volt a legnagyobb a tojás éves inflációjának növekedése:

Az árstop ellenére is nálunk drágult a legjobban ez az élelmiszer
  • Csehországban +85% 2022. januárjához képest
  • Magyarországon +80%
  • Szlovákia +79%

A legalacsonyabb növekedés Németországban és Luxemburgban jelentkezett: mindkét országban 18%-os, Ausztriában 19%-os volt.

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Forrásunk volt.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!