Tippek a tökéletes mézes krémeshez!

Bár a húsvéti menühöz hivatalosan a kalács, tojás, sonka és bárány tartozik, azért még nagyon sok finomság kerül az asztalra. Többek között a kedvenc soklaposunk, a mézes krémes!

A sonka, ízlés szerint elkészített tojás, a friss fonott kalács természetesen ott vannak a húsvéti asztalon. De mivel a húsvét általában össznépi rokonlátogatást is jelent, ilyenkor mindig kell egy tepsi sütemény is. Vagy kettő, vagy három. Mert kell ugye aprósüti, valami kevert és a kihagyhatatlan soklapos. A soklapos sütiknek ugyanis nincs állandó szezonjuk, de nagy ünnepekkor kötelezőek. Lehet zserbó, ami főleg karácsonykor dívik, hatlapos, vagy a húsvéti kedvenc, a mézes krémes. Tény, hogy nem tartozik a leggyorsabban elkészíthető sütik közé, de pár alapszabályt betartva nincs okunk aggódni – tökéletes sütivel lephetjük meg a vendégeinket!

A mézes krémes receptjét itt találjátok >>

{ GALÉRIA = title:M%C3%A9zes%20kr%C3%A9mes%20l%C3%A9psr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14 }

  • Ha soklapos sütit készítünk, mérjük le a rétegeknek szánt tésztagolyókat, hogy ugyanannyi-e a súlyuk! Ha csak szemmértékkel nézzük, könnyen tévedhetünk, és az egyik réteg nyers marad, míg a másik túlsül!
  • A mézes tésztájú sütik hajlamosak ragadni. Deszkáról a tepsire legegyszerűbben úgy tudjuk áttenni, hogy a nagyon lazán rátekerjük a sodrófára, majd a a tepsi felett letekerjük – így nem fog szakadozni.
  • A mézes tészták nagyon könnyen megégnek, így szigorúan tartsuk be a sütési időt és hőfokot!
  • A vékony tésztát a legkönnyebben egy gáztepsi hátán tudjuk megsütni, de ne felejtsük el zsírozni és lisztezni.
  • A csokimáznak úgy lesz fénye, ha a csokoládét nem hevítjük 32 fok fölé. Ezért soha ne a gázra állítsuk a csokis edényt, hanem vízfürdőbe.
  • A soklapos sütik annál finomabbak, minél többet állnak! Ha fogyasztás előtt két nappal elkészítjük, kellőképpen meg is puhulnak.

1. helyezett: a mézes krémes! >>

Húsvéti recepteket itt találsz >>

A rovat korábbi cikkeit itt találjátok >>

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...