Tippek húsvéti hidegtálakhoz

Mert szemet kápráztató, mert mindenki megtalálja rajta a fogára valót, mert megkönnyíti a dolgunkat, mert… A húsvéti hidegtálak titkaival ismerkedünk.

Sorra vesszük a kötelező elemeket, és díszítési ötleteket is adunk, hogy igazán mutatós és változatos legyen a húsvéti asztal főszereplője.

Húsvéti nyuszitál recept

Ami nem hiányozhat a tálról:

  • Tojás, valamilyen formában: töltve, krémként, salátaként vagy akár márványosan.

  • Sonkatekercsek.

  • Húsok: töltve, aszpikosan vagy húskoszorúként.

  • Extraként sárga túró és házi készítésű tormakrém is kerülhet a tálra.

Díszíts!

A cél, hogy visszaköszönjenek a tavasz színei a tálcán: ami zöld, piros és sárga, jöhet mind!

Légy kreatív, figurázz!

A mókázás kedvéért, főleg, ahol gyerekek is ülnek majd az asztal körül, érdemes néhány vidám szereplővel feldobni a tál hangulatát: választhatunk, hogy csibék, kiskacsák, katicák, gombák vagy nyuszik kerüljenek húsok közé, vagy akár mindegyik.

3, 2, 1: időzítési tippek

  • A hidegtál alkotóelemeit célszerű 1-2 nappal előre külön-külön elkészíteni.

  • Ügyeljünk az összetevők megfelelő tárolására, különösen a tojásos, majonézes készítmények esetében.

  • Csak közvetlenül a szervírozás előtt állítsuk össze a tálat, és díszítsük, különben összekeveredhetnek a szereplők.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek