Tippek húsvéti hidegtálakhoz

Mert szemet kápráztató, mert mindenki megtalálja rajta a fogára valót, mert megkönnyíti a dolgunkat, mert… A húsvéti hidegtálak titkaival ismerkedünk.

Sorra vesszük a kötelező elemeket, és díszítési ötleteket is adunk, hogy igazán mutatós és változatos legyen a húsvéti asztal főszereplője.

Húsvéti nyuszitál recept

Ami nem hiányozhat a tálról:

  • Tojás, valamilyen formában: töltve, krémként, salátaként vagy akár márványosan.

  • Sonkatekercsek.

  • Húsok: töltve, aszpikosan vagy húskoszorúként.

  • Extraként sárga túró és házi készítésű tormakrém is kerülhet a tálra.

Díszíts!

A cél, hogy visszaköszönjenek a tavasz színei a tálcán: ami zöld, piros és sárga, jöhet mind!

  • A petrezselyem, snidling és a zöldhagyma kötelező díszítőelem: utóbbinak nemcsak a fehér részét tehetjük a húsok, tojások mellé, hanem a zöld szárát is, ilyen formában.

  • Hónapos retket – akár karikákra vágva, akár cikcakkosra farigcsálva – mindenképpen tegyünk a tálra.

  • A medvehagyma nemcsak az üde színről gondoskodik, hanem remek kísérője is a tál összetevőinek.

    Ehető csibék tojásból

    Főzőversenyre is elkészítettem, előételnek, nagy sikert aratott, az akkori újságban szerepeltem ezzel:) nagyon örültem ennek, mert finom, olcsó és próbáld ki, ha vendéget vársz:) vagy ...

    Retek katicák

    Idén januártól részt vettem egy online receptversenyen, ahol bejutottam a 10 legjobb séf közé, az utolsó, kihívásokkal teli szakaszba. Ebben a részben három témahetünk volt, ezek ...

    Nyuszis hidegtál

    Nagyon szeretek kreatív ételeket készíteni, és egyben nagyon várom a Húsvétot (kedvenc ünnepem).

    Ehető csibék tojásból

    Retek katicák

    Nyuszis hidegtál

Légy kreatív, figurázz!

A mókázás kedvéért, főleg, ahol gyerekek is ülnek majd az asztal körül, érdemes néhány vidám szereplővel feldobni a tál hangulatát: választhatunk, hogy csibék, kiskacsák, katicák, gombák vagy nyuszik kerüljenek húsok közé, vagy akár mindegyik.

3, 2, 1: időzítési tippek

  • A hidegtál alkotóelemeit célszerű 1-2 nappal előre külön-külön elkészíteni.

  • Ügyeljünk az összetevők megfelelő tárolására, különösen a tojásos, majonézes készítmények esetében.

  • Csak közvetlenül a szervírozás előtt állítsuk össze a tálat, és díszítsük, különben összekeveredhetnek a szereplők.

Legújabb receptek

Könnyű kráterszelet

Egy igazi magyar klasszikus, ami biztosan rengeteg születés- és névnapot, lagzit és egyéb ünnepet megédesített már: bizony, itt a kráterszelet. Puha kakaós piskótával, lágy ...

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...