Tippek húsvéti hidegtálakhoz

Mert szemet kápráztató, mert mindenki megtalálja rajta a fogára valót, mert megkönnyíti a dolgunkat, mert… A húsvéti hidegtálak titkaival ismerkedünk.

Sorra vesszük a kötelező elemeket, és díszítési ötleteket is adunk, hogy igazán mutatós és változatos legyen a húsvéti asztal főszereplője.

Húsvéti nyuszitál recept

Ami nem hiányozhat a tálról:

  • Tojás, valamilyen formában: töltve, krémként, salátaként vagy akár márványosan.

  • Sonkatekercsek.

  • Húsok: töltve, aszpikosan vagy húskoszorúként.

  • Extraként sárga túró és házi készítésű tormakrém is kerülhet a tálra.

Díszíts!

A cél, hogy visszaköszönjenek a tavasz színei a tálcán: ami zöld, piros és sárga, jöhet mind!

Légy kreatív, figurázz!

A mókázás kedvéért, főleg, ahol gyerekek is ülnek majd az asztal körül, érdemes néhány vidám szereplővel feldobni a tál hangulatát: választhatunk, hogy csibék, kiskacsák, katicák, gombák vagy nyuszik kerüljenek húsok közé, vagy akár mindegyik.

3, 2, 1: időzítési tippek

  • A hidegtál alkotóelemeit célszerű 1-2 nappal előre külön-külön elkészíteni.

  • Ügyeljünk az összetevők megfelelő tárolására, különösen a tojásos, majonézes készítmények esetében.

  • Csak közvetlenül a szervírozás előtt állítsuk össze a tálat, és díszítsük, különben összekeveredhetnek a szereplők.

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...