Példátlan módon harcol a túlélésért az ikonikus pesti étterem

A 8. kerület szívében található, egykor Tilos az Á néven ismert szórakozóhely ma étteremként működik. A Tilos a Tilos a növekvő energiaárak mellett eddig példátlan módon tervezi kompenzálni a növekvő energiaárakat.

Idén télen tízszeres rezsivel számol a Tilos a Tilos, az egykori Tilos az Á szórakozóhely helyén működő étterem. A vendéglátóhely vezetősége nem tervez bezárni télre, ugyanakkor azt mondják, a megnövekedett költségeket nem akarják – és ekkora mértékben már nem is tudnák – áthárítani a vendégekre. Ahogy az az ATV híradójából kiderül, az étterem ügy döntött, bővíti az étlapot, és olcsóbb ételeket kínál majd.

Az új működési terv nem veszélytelen sőt, akár tönkre is teheti a vendéglátóhelyet. Nemes Mihály, a Tilos a Tilos ügyvezetője úgy nyilatkozott az ATV-nek, hogy milliókkal többet kell fizetniük a jövőben a rezsiért, az áremelés viszont nem feltétlenül megoldás.

Az indokolt az 30-40 százalék lenne, de ezt nem bírja el a fizetőképes kereslet, hozzánk ráadásul sok egyetemista jár. Nem gondolom, hogy az embereknek most 30-40 százalékkal lenne több pénzük

– vélekedett Nemes Mihály.

A Tilos a Tilos így nem mindennapi megoldással állt elő: nem tervez időszakos bezárást, nem fogja lejjebb csavarni a fűtést, és az étlapot sem rövidíti, ellenkezőleg, inkább bővíti. A kibővített menü olcsóbb, kisebb adagú, tapasjellegű ételeket kínál majd.

Az étterem vezetése tisztában van a vállalás jelentős üzleti kockázatával, de abban bíznak, hogy a változtatás sikeres lesz, mert ha nem, akkor tönkremennek.

Forrásunk volt.


Ezeket is érdemes elolvasnod:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi péksütemény, mint a bolti

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.