Tészta: olcsó, gyors és vega!

A tésztaételek felérnek számomra az álométkekkel! Az orsó olcsó, a csiga gyors, a lúdgége pedig vegetáriánus – ezért imádom annyira a húsmentes pasztákat.

Spenótos-paradicsomos bucatini recept

Csak a szokásos

Sajtos, túrós, grízes, mákos, diós, káposztás, krumplis. Ezek a hagyományos tésztakedvenceink! Ha nem eszel tejterméket, akkor az első kettőhöz csak némi variálás árán juthatsz hozzá – például tofuval, szójából vagy növényi alapanyagokból készített termékekkel. Ha a tojás sem szerepel az étlapodon, akkor pedig a tojásmentes tészták jelenthetik számodra a megoldást!

Ínyenceknek

Persze nem kell leragadnunk a szokásos fogásoknál! A különböző tésztákhoz remekül illik a pesto vagy a különböző idényzöldség, a tavasz finisében a spenót, a paradicsom, a paprika, a borsó, a cukkini, a póré, az újburgonya jöhet elsősorban számításba.

Tipp

Ha magadnak készíted a tésztát, már azt is ízesítheted, színezheted! A spenóttól zöld, a paradicsomtól piros lesz a házi tésztád!

Tavaszi zöldhagymás-mascarponés fusili recept

Édesem

A tészta ráadásul nemcsak sós vagy pikánsan fűszeres lehet, hanem édes is! A már említett desszertnek is beillő mákos, diós, grízes trión kívül lehet kakaós, lekváros vagy nutellás is, nem beszélve a gombócokról, derelyékről, nudlikról. De ez már egy másik történet...

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek