4 tipp bolti dolgozóktól, ha kiömlött valami a hűtődben

Egy igazi rémálom, ha kiömlik valami egy (roskadásig teli) hűtőben, különösen akkor, ha még oda is ragad. Szerencsére 5 bolti dolgozó elárulta a tuti ellenszert a problémára.

A frigó tisztítása egyébként sem leányálom, ha azonban kiömlik valami a hűtőben, nem lehet megúszni a dolgot. A The Kitchn megkeresett 5, élelmiszerboltban dolgozó alkalmazottat, akik elárulták, ők hogyan takarítják hűtőszekrényüket.

4 tipp bolti dolgozóktól, ha kiömlött valami a hűtődben

Természetes megoldás

Az egyik bolti dolgozó azt vallja, hogy a legjobb, ha minden esetben elkerüljük az erős vegyszereket. Éppen ezért ő a kasztíliai szappanra esküszik, hiszen rendkívül sokoldalú, és egy kevés is elég belőle ahhoz, hogy kiváló eredményt érjünk el. Pár cseppet öntsünk a területre, és kezdjük el sikálni. Használatának másik előnye, hogy mivel természetes alapanyagokból készül, alkalmas az esetlegesen beszennyeződött zöldségek, gyümölcsök lemosására is.

Amire mindig számíthatsz

Az egyik alkalmazott szerint a mosogatószer a legjobb megoldás ilyenkor is.

Ő azt javasolja, hogy egyszerűen meleg vizet, mosogatószert és egy tiszta szivacsot vagy mikroszálas kendőt használjunk a hűtőszekrény polcainak és párkányainak megfelelő letörléséhez.

Az ecetes megoldás

Persze az ecet itt is segíthet. Egy fél literes szórófejes flakonban keverjünk össze két rész vizet és egy rész ecetet. Keverjük össze, majd 20-30 csepp eukaliptusz- és borsmentaolajat is adjunk a keverékünkhöz. Fújjuk rá egy konyharuhára a mixet, majd határozottan törüljük át a fiókokat és a polcokat.

Éljenek a növényi alapanyagok

Az egyik eladó szerint a legjobb, ha hűtőtakarításkor lemondunk az erős vegyszerekről. Nemcsak nem ajánlott ilyeneket használni a műanyag felületeken az ételek közelében, de az illatuk sem kívánatos a hűtőben. Váltsunk növényi alapúra, ami anélkül végzi el a munkát, hogy káros maradványokat vagy permetet hagyna maga után.


Még több a hűtőkről:

Címlapról ajánljuk

Mindent sóznak és cukroznak, hogy függők legyünk

Ismerős az érzés, amikor egyszerűen nem tudod letenni a kezedben lévő chipset? Vagy éppen a „még egy kockát”, még sokszor egy kocka csokoládé követi? Ez nemcsak a te hibád… tanulmányok sora bizonyítja, hogy bizonyos rágcsákat azzal a céllal hoztak létre, hogy függővé váljunk tőlük.

Nosalty

További cikkek

4 virágmag, amit júliusban vethetsz el

A kerti munkálatok júliusban sem állnak meg, ha szeretnénk egész évben virágoktól pompázó, színes kiskertet. Bár azt gondolnánk, júliusban minek már elvetni bármit is, de ez a 4 kerti virág már ősszel boldogítani fog, akkor is, ha július derekán veted el a magját!