Így segíthet egy darab szappan elűzni a szúnyogokat

Nappal mintha a föld nyelné el őket, este viszont támadásba lendülnek a pimasz szúnyogok, akiket aligha lehet elűzni a kertből. Szerencsére van egy nagyon jópofa házi praktika, amivel nyugodtak lehetnek az esti kertipartik.

Eleged van abból, hogy a szúnyogok egy perc nyugalmat nem hagynak neked a nyári estéken? Ha neked is bejött az a praktika, amit a legutóbb mutattunk a szúnyogok elűzéséről, van egy újabb trükkünk, amivel együtt már garantáltan távol maradnak a vérszívók:

A több mint egymillió követővel rendelkező Brunchwithbabs nevű oldal népszerű nagymamája egy darab szappant reszel szét azon a helyen, ahol estére kerti sütögetést tervezi. Állítása szerint évek óta ez a bevált praktika nála a szúnyogok elűzéséhez, a hozzászólások alapján pedig nem csak ebben az esetben hasznos a szappan használata a kertben:

van, aki a gyümölcsfái, más a virágai környékén szórja be egy kis reszelt szappannal, az ugyanis távol tartja a rágcsálókat a termésektől.

Mindenképpen érdemes kipróbálni ezt a tippet, mi csak egy dologra figyelmeztetnénk: a szappan lereszelése után inkább keress egy másik reszelőt a sajtokhoz!


Ezek a trükkök is hasznosak lehetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek