Távol tartja a szúnyogokat ez a nevetségesen egyszerű módszer

A szúnyogok a nyár elengedhetetlen és idegőrlő kísérői, megszabadulni tőlük pedig nem egyszerű. Hogy a következő kerti partidat ne rontsák el, erre az egy dologra lesz szükséged!

Rengeteg cikket találni az interneten arról, hogy milyen növényekkel lehet elriasztani a szúnyogokat, a boltok polcai pedig roskadoznak a különböző szúnyogriasztóktól és krémektől, de sokszor még így sem lehet megszabadulni a hívatlan vendégektől. Egy-egy invázió idején szinte képtelenség a meleg nyári estét a szabadban élvezni miattuk. Azonban van egy eszköz, ami valóban hatékonyan segít távol tartani a szúnyogokat, és ez nem más, mint a ventilátor.

Vesd be a ventilátort!

Vegyszermentes megoldás

Ha nem szeretnéd vegyi anyagokkal kezelni a kerted, hanem valamilyen természetes megoldást keresel a szúnyogok ellen, akkor a füst egy valóban bevált módszer erre...azonban ki akarna a kertjében füstszagban ülni?

Azon túl, hogy nem túl kellemes, nem is igazán egészséges. Az illóolajoknak persze kellemes az illata, de a hatékonyságuk igencsak kérdéses.

A megoldás? A ventilátor.

Igen, ennyire egyszerű a dolog. A lényeg, hogy erős ventilátor legyen, ami képes messze tartani a vérszívó lényeket, amíg ti a kertben esztek-isztok.

Még egy 2003-ban készült tanulmány is alátámasztja ezt, habár eszerint összetettebb dologról van szó, minthogy a ventilátor által keltett erős szél távol tartja a szúnyogokat. Mindenesetre tudomány ide vagy oda, a lényeg, hogy a módszer tényleg működik. Azon felül, hogy szúnyogmentesíti a környéket, a ventilátor a kellemes hűsről is gondoskodik a nagy melegben, plusz a többi kellemetlen látogatót, például a legyeket is távol tartja az ételtől.

Forrásunk volt.


Ezek a praktikák is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek