13 élelmiszert tiltottak ki az iskolai büfékből Szlovákiában

Mindezt természetesen a gyerekek egészsége érdekében teszik.

A Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) intézkedése alapján a szlovákiai iskolai büfékből 13 élelmiszert tiltanak ki, írta az Új Szó.

Mint kiderült az egészségügyi minisztérium gyermek- és ifjúsági létesítményekkel kapcsolatos rendeletéből, a szlovákiai iskolai büféknek mostantól friss gyümölcsöt és zöldséget, tartósítószer nélküli italokat és természetes gyümölcsleveket, illetve legalább 80 százalékos hústartalmú hústermékeket kell kínálniuk.

13 élelmiszert tiltottak ki az iskolai büfékből Szlovákiában

Nem árusíthatnak mostantól majonézt tartalmazó termékeket, cukros üdítőket, pástétomot, hamburgert, sült ételeket, koffeintartalmú italokat, dohánytermékeket és alkoholos italokat.

Az ÚVZ kifejtette, hogy a kínálat megváltoztatásának célja az egészséges étel- és italválasztás népszerűsítése a gyermekek körében, valamint az egészségesebb táplálkozásra való ösztönzés. Rámutattak: a gyermekorvosok 2022-ben több mint 12 ezer elhízott gyermeket regisztráltak az Egészségügyi Információk Nemzeti Központjának (NCZI) adatai szerint.

Forrásunk volt.


Még több érdekes cikk:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek