Ezekkel az alapanyagokkal harcolhatunk a fertőzések ellen

Bármennyire is elegünk van már belőle, a járványidőszaknak még koránt sincs vége, így érdemes felvértezni magunkat a vírusok és bakteriális fertőzések ellen. Nem is gondolnánk, de ha ilyen jellegű megbetegedésről van szó, a hűtőnk tartalma is segítheti a gyógyulás folyamatát.

Szinte már kívülről fújjuk: amikor betegek vagyunk, sokat kell pihenni és fokozottan figyelni kell a folyadékpótlásra is. Ilyenkor ezek mellett előszeretettel fogyasztunk kiadós komfortételeket is, amelyek melengetik a lelkünket. Ám ezek nem mindig adják meg a szükséges vitaminokat és egyéb tápanyagokat, amelyekre a szervezetünknek szüksége van – pláne, miközben egy vírussal küzd.

Vannak azonban olyan ételek, amelyek kifejezetten jót tehetnek, ha épp betegek vagyunk, hiszen telis-tele vannak ásványi anyagokkal, vitaminokkal, aminosavakkal és minden jóval, ami segítheti a szervezetünket a küzdelemben. Nézzük, melyek ezek!

Forrásunk volt.


Még néhány fontos cikk:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Nosalty

További cikkek

Top Receptek