Ezekkel az alapanyagokkal harcolhatunk a fertőzések ellen

Bármennyire is elegünk van már belőle, a járványidőszaknak még koránt sincs vége, így érdemes felvértezni magunkat a vírusok és bakteriális fertőzések ellen. Nem is gondolnánk, de ha ilyen jellegű megbetegedésről van szó, a hűtőnk tartalma is segítheti a gyógyulás folyamatát.

Szinte már kívülről fújjuk: amikor betegek vagyunk, sokat kell pihenni és fokozottan figyelni kell a folyadékpótlásra is. Ilyenkor ezek mellett előszeretettel fogyasztunk kiadós komfortételeket is, amelyek melengetik a lelkünket. Ám ezek nem mindig adják meg a szükséges vitaminokat és egyéb tápanyagokat, amelyekre a szervezetünknek szüksége van – pláne, miközben egy vírussal küzd.

Vannak azonban olyan ételek, amelyek kifejezetten jót tehetnek, ha épp betegek vagyunk, hiszen telis-tele vannak ásványi anyagokkal, vitaminokkal, aminosavakkal és minden jóval, ami segítheti a szervezetünket a küzdelemben. Nézzük, melyek ezek!

Forrásunk volt.


Még néhány fontos cikk:

Címlapról ajánljuk

„Ne higgyük, hogy következmények nélküli egy eszméletlen nagy kajálás” –...

Ha húsvét, akkor családi és baráti összejövetelek, nagy evés-ivások, amikor tányérra kerül a füstölt sonka, a majonézes saláta, mindenféle (tojásos) kence és az illatos kalács. De hogyan érdemes ételintoleranciával ilyenkor az asztalhoz ülni, hogy ne maradjunk ki a jóból? Szabó Adrienn klinikai dietetikussal és fenntartható táplálkozási szakértővel beszélgettünk nehézségekről és lehetőségekről, hogy a húsvét mindenkinek jóízűen teljen.

Nosalty

További cikkek