Szingli vacsik: varázs tea

Habár nem kifejezetten szingli vacsi, de én nagyon szívesen iszogatom ezt a teát. Akár étkezés helyett is! A rengeteg fűszernek és tejnek köszönhetően, igazán laktató.

Chai tea

Ez a fűszeres tea főzet, az indiaiak nemzeti itala. Alapját a fekete tea adja, melyhez forralás után fűszereket és tejet is adnak. Utóbbi el is hagyható, ha valakinek esetleg bizarr lenne a tea és a tej párosa.

Chai tea recept

Íze engem leginkább a Mese kekszre emlékezet, köszönhetően a szegfűszegnek és fahéjnak. Nagyon ízletes meleg ital és emellett igen egészséges is, főleg télvíz idején.

És, hogy mit kell tudni a receptben lévő fűszerekről?

Hogy felmelegítenek, vérpezsdítő hatásúak, jók az emésztésre, megnyugtatnak, és méregtelenítenek.

Gyömbér

Ázsia trópusi részein őshonos növény, melynek a gyökerét használjuk fűszerként, frissen vagy szárított, porított formában. Markáns, borsos, csípős ízű a gyömbér, enyhe citromaromával.

Szegfűszeg

Indonéziában őshonos erősen édeskés, de fűszeres, borsos ízű szárított rügy. Intenzív aromája miatt óvatosan kell vele bánni, nehogy túlfűszerezzük az ételt. Elsősorban süteményeket, gyümölcsleveseket és a forralt bort ízesítjük vele. Köhögéscsillapító hatású.

Kardamom

Indiából származó, a gyömbérfélék családjába tartozó fűszernövény. Hüvelyes termésében találhatók magvai, amit egészben vagy porként használnak. A kardamom az egyik legdrágább fűszernövény, mivel termesztése és begyűjtése meglehetősen idő- és munkaigényes. Fehér, fekete és zöld változata van, általában az utóbbit tartják a legízletesebbnek. Jól illik húsételekhez és édességekhez egyaránt, fűszereznek vele rizst, kompótot, italokat is.

Indiai fűszeres tea

Egy újabb teakülönlegességet mutatnánk be a tibeti vajas tea után a spiritualitás bölcsőjéből, a misztikus Indiából. Az ember behunyt szemmel csak az illatok alapján már tudja, hogy ...

Chai vagy indiai tea

Indiában az év, hónap, nap minden szakában isszák, de leginkább reggel szokás elindítani vele a napot. TIPP: A gyömbér és a kardamom kihagyható. Lehet bele tenni szegfűszeget, fahéjat, ...

A teát egyébként fogyaszthatják fogyókúrázni vágyók is. Természetesen a barna cukrot és mézet elhagyva.

A helyszínt a Lecsó Főzőiskola biztosította!

Az edényeket köszönjük Konda Briginek!

Legújabb receptek

Citromos és narancsos fánkcsigák

Arancini i limoncini di carnevale, így hívják Olaszországban ezeket a citrom- és narancshéjas cukorral csavart fánkokat. Érdemes mindkét citrushéjat bevetni, mert isteni lesz tőlük a ...

Téli caprese saláta

A napfényes nyár zamatos, lédús paradicsomokkal és friss bazsalikommal teli caprese salátái jelenleg szinte elérhetetlenek: készítsünk inkább egy szezonális, téli verziót. Ehhez nem ...

Címlapról ajánljuk

Trónfosztás: már nem az olasz a legnépszerűbb konyha a világon

Az olaszoknak köszönhetjük a pizzát és talán a legsokoldalúbb komfortkaját, a tésztát, ami egyszerre tud fényűző és filléres finomság is lenni. Most azonban úgy tűnik, trónfosztásra került sor, ugyanis egy friss felmérés szerint már nem az olasz a legnépszerűbb konyha a világon, hanem épp egy másik mediterrán nemzet gasztronómiája mozgatja meg az emberek ízlelőbimbóit.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...