Szingli vacsik: varázs tea

Habár nem kifejezetten szingli vacsi, de én nagyon szívesen iszogatom ezt a teát. Akár étkezés helyett is! A rengeteg fűszernek és tejnek köszönhetően, igazán laktató.

Chai tea

Ez a fűszeres tea főzet, az indiaiak nemzeti itala. Alapját a fekete tea adja, melyhez forralás után fűszereket és tejet is adnak. Utóbbi el is hagyható, ha valakinek esetleg bizarr lenne a tea és a tej párosa.

Chai tea recept

Íze engem leginkább a Mese kekszre emlékezet, köszönhetően a szegfűszegnek és fahéjnak. Nagyon ízletes meleg ital és emellett igen egészséges is, főleg télvíz idején.

És, hogy mit kell tudni a receptben lévő fűszerekről?

Hogy felmelegítenek, vérpezsdítő hatásúak, jók az emésztésre, megnyugtatnak, és méregtelenítenek.

Gyömbér

Ázsia trópusi részein őshonos növény, melynek a gyökerét használjuk fűszerként, frissen vagy szárított, porított formában. Markáns, borsos, csípős ízű a gyömbér, enyhe citromaromával.

Szegfűszeg

Indonéziában őshonos erősen édeskés, de fűszeres, borsos ízű szárított rügy. Intenzív aromája miatt óvatosan kell vele bánni, nehogy túlfűszerezzük az ételt. Elsősorban süteményeket, gyümölcsleveseket és a forralt bort ízesítjük vele. Köhögéscsillapító hatású.

Kardamom

Indiából származó, a gyömbérfélék családjába tartozó fűszernövény. Hüvelyes termésében találhatók magvai, amit egészben vagy porként használnak. A kardamom az egyik legdrágább fűszernövény, mivel termesztése és begyűjtése meglehetősen idő- és munkaigényes. Fehér, fekete és zöld változata van, általában az utóbbit tartják a legízletesebbnek. Jól illik húsételekhez és édességekhez egyaránt, fűszereznek vele rizst, kompótot, italokat is.

A teát egyébként fogyaszthatják fogyókúrázni vágyók is. Természetesen a barna cukrot és mézet elhagyva.

A helyszínt a Lecsó Főzőiskola biztosította!

Az edényeket köszönjük Konda Briginek!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?