Szingli konyha: sült paprika sajttal

Sült paprika sajttal, kukoricával, korianderrel és ecetes hagymával megsütve – mennyire egyszerű, mégsem jutott eddig eszembe vacsoraötletként. 

Sült paprika korianderrel

A Szingli konyha újabb fejezetéhez érkezvén arra gondoltam, hogy olyasmit fogok ajánlani, ami még bőven elkészíthető a nyári idényzöldségek valamelyikéből, valamint nagyon vágytam korianderre, bár tudom, sokan sírva menekülnek már a neve hallatán is. Mindegy, kedvenc fűszerem a friss koriander, illetve elsőként a sült paprika jutott még eszembe hozzá, így született meg a heti szinglivacsorák következő alkotása.

Szingli konyha: wonton, ahogy én készítem >>

Lehet kápia vagy kaliforniai paprikát is használni hozzá, én vegyesen vettem belőlük hazafelé jövet – talán az előbbi valamivel olcsóbb még. Nem kell hozzá köret, estére már amúgy sem jó degeszre tömni magunkat, viszont gyorsan lehet ezzel az étellel látványosat alkotni, így egy barát társaságában és filmmel az egyik legjobb ötlet.

Először jó kissé elősütni a félbevágott, kimagozott paprikákat, majd megtölteni a sajtos, kukoricás, korianderes keverékkel – extra sajtot a végén is lehet rámorzsolni, én jelen esetben füstölt krémfehér sajtot használtam, a tetejére a maradék korianderből szórtam rá.

A sült paprika receptjét itt mentheted el >>

A film egy korántsem csöpögős, de nagyon megható, hovatovább romantikus darab volt mellé, a Mi a gond velem? Ethan Hawke első rendezése, ráadásul az alapjául szolgáló könyv is az ő munkája.

Szingli konyha: sütőtökkrémleves >>

Egy pohár fehérbor azért még dukált mellé, így történt, hogy az öt paprika simán elfogyott, utána pedig egy gyümölcsös joghurt is befigyelt még a kínálatba. Aki ténylegesen egy személyre sütné, bőven elég 2 paprikával számolnia, persze az étvágy fokozatától is függ, hogy kibe mennyi fér ebből a korianderes finomságból.

Egyébként vendégeknek is tökéletes, gyorsan összedobható, és mivel este már nem volt kedvem a sült paprika héját lehámozni, így azzal együtt ettem meg – szerintem így is pompás!

A Szingli konyha korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek