Szigorúbban szabályozzák a fővárosban, hogyan lehet utazni vagy vásárolni

Szigorúbban szabályozzák majd a maszkhasználatot Budapesten is. A fővárosban egészen eddig önkormányzati előírás vonatkozott az arc eltakarására.

Szigorúbb szabályok fognak vonatkozni a maszkhasználatra Budapesten - derül ki az Index.hu cikkéből. A fővárosban alkalmazott maszkszabályok szerdától nem az önkormányzati rendeletben leírtak szerint lesznek érvényben, hanem a kormány szigorúbb elvárásaihoz alkalmazkodnak majd.

Az önkormányzati előírás szerint eddig szinte bármivel takarhattuk az arcunkat a tömegközlekedési eszközökön utazva, zárt közösségi terekben tartózkodva vagy a boltokban vásárolva, a szájmaszk mellett egy kendő vagy egy sál is alkalmas volt a száj és az orr elfedésére. Október 28-án a Fővárosi Önkormányzat visszavonja a budapesti maszkhasználatról szóló rendeletét, ettől kezdve pedig a szélesebb körben előírt kormányrendelet lesz alkalmazva, mely szerint:

„a hatodik életévét be nem töltött kiskorú kivételével mindenki köteles (…) orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil- vagy más anyagból készült maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje”.

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

Így kell elképzelni egy tortát, ha az Michelin-csillagos

Mindjárt az elején szeretnénk leszögezni, hogy valójában olyan nincs, hogy Michelin-csillagos torta, de valahogy el kellett neveznünk azokat a tortákat, amelyek Michelin-csillagos éttermek konyháiból kerülnek ki. Mert hogy ilyenek igenis léteznek, és sokszor elérhetőbbek, mint gondolnánk.

Nosalty

További cikkek

12 RAKOTTAS, ami ebédre vagy vacsorára is tökéletes

Elő a tepsit vagy jénait, és jöjjenek az izgalmas rétegek: mehet bele rengeteg zöldség, amennyit nem szégyellünk, tészta, krumpli, hússzeletek vagy darált verzió is, tejföl, tejszín, joghurt, de akár ezek vegán megfelelői is...és irány a sütő!