Itt szerezheted be olcsóbban a szezonális zöldségeket

Sajnos nagyon nem mindegy, hogy mikor és hol szerzed be a nyári szezonális zöldségeket!

Valószínűleg a te bevásárlókosarad tartalmát is az árak határozzák meg, ezért is érdemes főleg az adott szezonnak megfelelő zöldségeket vásárolni, hiszen ezeket általában kedvezőbb áron kínálják a kereskedők. A nyár például remek lehetőséget ad arra, hogy betárazzunk friss cukkiniből és padlizsánból. A Hello Vidék cikkének segítségével most azt is megmutatjuk, hogy hol tudod őket kedvező áron beszerezni.

Itt szerezheted be olcsóbban a szezonális zöldségeket

Hol vásárolj cukkinit és padlizsánt?

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet Piaci Árinformációs (AKI PÁIR) Rendszerének adataiból kiderül, hogy a vidéki fogyasztói piacokon a padlizsánt 1150 Ft/kg áron kínálják, a cukkinit pedig 1250 Ft/kg áron. A vidéki nagybani piacokon a padlizsán legutóbbi ára 700 Ft/kg körül alakult, míg a cukkini 600 Ft/kg volt.

A fenti számokból jól látható, hogy a fogyasztói piacok egy kicsivel magasabb áron adják a zöldségeket.

Ettől független nagyon is érdemes kilátogatni a helyi nagybani, termelői piacokra, hiszen alkudozni csak személyesen lehet... sőt, ilyenkor egy-két akcióba is belefuthatunk.

Na de nézzük a nagyáruházak árait:

  • A Tesco online kínálatában a padlizsán 999 Ft/kg, a cukkini 899 Ft/kg, Clubcarddal pedig csak 489 Ft/kg.
  • A Spar is 999 Ft/kg áron kínálja a padlizsánt, csak úgy, mint a cukkinit.
  • Az Auchanban a padlizsán ára 899 Ft/kg, a cukkini pedig 779 Ft/kg.
  • A Lidlben a cukkini 499 Ft/kg áron vehető meg.
  • Az Aldi weboldalán a cukkini 889 Ft/kg a padlizsán pedig 1109 Ft/kg.

Mint látható, a nagyobb áruházak között is akad árbeli eltérés. Ha pedig rendelkezünk hűségkártyával, akkor egyes helyeken még olcsóbban is tudunk vásárolni.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek