Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A Szex és New York színésznője kíméletlen őszinteséggel odaszólt a világnak - VIDEÓ

Hatásos, hátborzongató, és mélyre hatol – ezekkel a szavakkal lehetne jellemezni azt a fantasztikus videót, amit Miranda, avagy Cynthia Nixon készített a szexizmus ellen.

"Azt mondták, viselkedj úgy, mint egy hölgy. A szoknyád túl mini. Az felsőd túl rövid. A nadrágod túl szoros. Ne mutass annyi bőrt. Öltözz fel. Bízz valamit a képzeletre. Ne legyél csábító. A férfiak nem tudnak uralkodni magukon. A férfiaknak szükségleteik vannak. Legyél szexi. Legyél dögös. Ne légy olyan provokatív. Viselj feketét. Viselj magassarkút. Túlöltözött vagy. Túl alulöltözött vagy. Úgy nézel ki, mint aki elengedte magát.

Azt mondták, viselkedj úgy, mint egy hölgy. Ne légy túl kövér. Ne légy túl vékony. Edd meg. Add le. Ne egyél olyan sokat. Rendelj salátát. Ne egyél szénhidrátot. Dobd a desszertet. Diétázz. Istenem, úgy nézel ki, mint egy csontváz. Miért nem csak úgy eszel? Kórosan vékonynak tűnsz. Betegnek tűnsz. A férfiak azokat a nőket kedvelik, akiknek van hús a csontjukon. Legyél nullás méret. Legyél duplanullás. Legyél semmi. Legyél kevesebb, mint a semmi."

Ha nő vagy, sanszos, hogy a Cynthia Nixon videójában felsoroltakból minimum egy mondatot, de az is előfordulhat, hogy az összeset hallottad már. A politikai babérokra törő színésznőnek sikerült az egyik legjobb és (remélhetőleg) leghatásosabb videót elkészítenie a szexizmusról és áldozathibáztatásról – írja az nlc.hu.

A videóban egy-egy „mindennapi” mondat alatt vagy után egy odaillő kampány, reklám vagy esemény bevágása látható, ami még jobban elgondolkodtatja nézőjét.

Reméljük, hogy kellő figyelmet kap ez a felvétel, és elkezdődik egy újabb párbeszéd a nőket érő erőszakról illetve a szexizmusról.

Ezeket olvastad már? 

Címlapkép: videó

via 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!