Vannak hozzávalók, amik egyszerűen kihagyhatóak egy sütés során, de ha olyan lényegi összetevőről van szó, mint a sütőpor, akkor nincs mese: valamivel helyettesíteni kell. Lássuk, milyen sütőpor-alternatívákkal tudjátok ugyanolyan szintűre emelni a süteményeteket.
Kattints a galériára, és nézd meg, mivel tudod helyettesíteni a sütőport!
4 bevált módszer, amivel eredményesen helyettesítheted a sütőport
1. Joghurt és szódabikarbóna
A joghurt szódabikarbónával összekeverve is imitálhatja a sütőpor hatását. Egy teáskanál sütőport úgy tudunk helyettesíteni, hogy negyed teáskanál szódabikarbónát 1,25 deciliter joghurttal keverünk össze. Fontos, hogy a receptben szereplő többi folyadék mennyiségét 1,25 deciliterrel csökkentsük!
2. Ecet és szódabikarbóna
Kisebb mennyiségű sütőport helyettesítve az ecet és szódabikarbóna duója is remek szolgálatot tesz. A fehérecet ráadásul észrevétlen marad semleges íze miatt, de almaecettel és rizsecettel is működik. Egy teáskanál sütőpor helyett használjunk negyed teáskanál szódabikarbónát és fél teáskanál ecetet.
4. Felvert tojásfehérje
A legtöbb sütőpor-helyettesítőhöz szódabikarbóna kell, de ha az sincs otthon, akkor két tojásfehérjét habbá verve, és óvatosan beleforgatva a tésztába hasonló eredményt kapunk. Ugyanez a módszer nem működik minden esetben, de gofri és palacsinta esetében biztosan.
További hasznos konyhai tippek az ünnepekre: