5 alapanyagcsere, ami minden süteményt a mennybe visz

A süteménysütés folyamata egy fixált dolog: nem sok mindentől szabad eltérnünk, különben kudarc koronázza majd a munkálkodásunkat. Vannak azonban alapanyagcserék, amelyek nem elég, hogy működnek, de kifejezetten az édességek javára válnak.

Vannak biztos pontok a süteménysütésben: az alapanyagok, az elkészítési folyamat, a sütési hőfok, és még sorolhatnánk. Most ezek közül a legelső csoportra fogunk koncentrálni, pontosabban arra, hogy milyen módokon tehetjük ízesebbé, omlósabbá vagy karakteresebbé az édességeinket, bizonyos alapanyagcseréken keresztül. Ne aggódjunk, egyik sem fogja felborítani a receptjeinket, a süteménysütés szokásos menetét, ugyanis a cserék alapját minden esetben a hasonlóság adja. Jöjjenek az apró változtatások, amelyektől desszertjeink remekművé nemesülnek!

Nézd meg galériánkban az alapanyagcseréket:

Receptek, amelyekben a fenti alapanyagok szerepelnek:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több süteménysütési tipp és trükk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek