Sült, házi májas, ami kenterbe veri a bolti kencéket

Ezt kend a kenyeredre, mert alig fél óra alatt elkészül, isteni finom és akár egy hétig is eláll a hűtőben.

Sültmájas-pástétom recept

Több, mint egy éve hevert a fiókban ez a recept. De miért? Pedig annyira egyszerű és annyira finom! Simán lepipálja a bolti kencék jó részét. Egyetlen dologra kell csak ügyelnünk, nem szabad a májat teljesen átsütni. Akkor lesz igazán krémes és finom, ha a belseje kicsit rózsaszín, rosé marad. Ez most éppen nyúlból készült, amit hirtelen felindulásból vettem, különösebb indok nélkül. Ennek, mint már oly sok korábbi alkalommal, az lett a vége, hogy gyorsan kellett belőle valamit csinálni, mielőtt tönkremenne és végül milyen jó sorsra jutott! De csinálhatjátok simán csirkéből vagy pecsenyekacsa- vagy pecsenyelibamájból is.

Sültmájas-pástétom recept

Az ízén elég nagyot lendít a benne lévő aszalt szilva és pisztácia, az alkoholról nem is beszélve. Ez utóbbiból is érdemes valamilyen édeskésebb fajtát választani, az aszalványt pedig lehet variálni fügére, áfonyára, magból pedig simán mehet bele dió is, úgy is isteni lesz. Ez a fajta májas különösen jól fekszik kalácson, aminél nem is tragédia ha már kevésbé friss, elég csak átpirítani a szeleteket, rákenni a krémet és kész is a pazar reggeli vagy vacsora.

Ha esetleg nem akarjuk egyből megenni, akkor érdemes a kész pástétomot a hűtőben néhány óra alatt kidermeszteni, majd utána egy újabb adag olvasztott vajat önteni a tetejére, így akár egy hétig is vígan eláll a hűtőben.

Zene főzéshez:

Címlapról ajánljuk

4 bosszantó hiba, amitől kiszárad a piskóta

Kifejezetten elszomorító, amikor kiszárad a piskóta, leginkább azért, mert ilyenkor az egész sütésünk kemény munkája vész kárba egy apró hiba miatt. Nézzük ezért most meg, melyek ezek a hibák, hogy legközelebb el tudjuk kerülni őket. Segít a Napi Tipp!

Lakos Benedek

Így készül a húsvéti őzgerinc, a vendégvárók gyöngye

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan nagyágyúk előtt, mint a sonka. A tölteléket kedvünk szerint változtathatjuk, ugyanis egy elég megengedő receptről van szó. Nézzük, hogyan készül a húsvéti őzgerinc!

Nosalty

További cikkek