Sült, házi májas, ami kenterbe veri a bolti kencéket

Ezt kend a kenyeredre, mert alig fél óra alatt elkészül, isteni finom és akár egy hétig is eláll a hűtőben.

Sültmájas-pástétom recept

Több, mint egy éve hevert a fiókban ez a recept. De miért? Pedig annyira egyszerű és annyira finom! Simán lepipálja a bolti kencék jó részét. Egyetlen dologra kell csak ügyelnünk, nem szabad a májat teljesen átsütni. Akkor lesz igazán krémes és finom, ha a belseje kicsit rózsaszín, rosé marad. Ez most éppen nyúlból készült, amit hirtelen felindulásból vettem, különösebb indok nélkül. Ennek, mint már oly sok korábbi alkalommal, az lett a vége, hogy gyorsan kellett belőle valamit csinálni, mielőtt tönkremenne és végül milyen jó sorsra jutott! De csinálhatjátok simán csirkéből vagy pecsenyekacsa- vagy pecsenyelibamájból is.

Sültmájas-pástétom recept

Az ízén elég nagyot lendít a benne lévő aszalt szilva és pisztácia, az alkoholról nem is beszélve. Ez utóbbiból is érdemes valamilyen édeskésebb fajtát választani, az aszalványt pedig lehet variálni fügére, áfonyára, magból pedig simán mehet bele dió is, úgy is isteni lesz. Ez a fajta májas különösen jól fekszik kalácson, aminél nem is tragédia ha már kevésbé friss, elég csak átpirítani a szeleteket, rákenni a krémet és kész is a pazar reggeli vagy vacsora.

Ha esetleg nem akarjuk egyből megenni, akkor érdemes a kész pástétomot a hűtőben néhány óra alatt kidermeszteni, majd utána egy újabb adag olvasztott vajat önteni a tetejére, így akár egy hétig is vígan eláll a hűtőben.

Zene főzéshez:

Címlapról ajánljuk

Édes apróságok húsvétra

Csokitojás helyett valami kézzel készített, sütött, gyúrt kis kedvességet adnál a locsolóknak? Segítünk, jöjjenek a legkedvesebb édes apróságok húsvétra!

Nosalty

További cikkek

31 gyönyörű étel, amit mindenképpen készíts el idén márciusban

Végre itt a március, a (naptári) tavasz első napjai, egyre tovább van világos esténként, a madarak csicseregnek hajnalban, a zöldség- és gyümölcskínálat nőttön nő és színesedik, sőt, idén erre a hónapra esik a nőnap és március 15-e mellett a húsvét is! Erre az időszakra tehát ennek tudatában mutatjuk a legszebb receptjeinket.