Sült banán citromhabbal

A banánnak igen jól áll egy kis karamelles bevonat. Ezt ma István készítette jobban, így Ő főzhet tovább a középdöntőbe jutásért. Ez egy mézes változat, próbáljátok ki!

Sült banán citromhabbal

Hozzávalók 4 főre

A citromhabhoz

A sült banánhoz

Elkészítés

  1. A habtejszínt felverjük, majd a citromlével elkevert tejfölt hozzáadjuk és félretesszük.
  2. A banánokat meghámozzuk, és hosszában félbevágjuk.
  3. A vajat egy széles serpenyőben megolvasztjuk, közben a mézet belecsorgatjuk, majd mikor már felforrósodott, a banánokat belehelyezzük.
  4. Fűszerezzük, a citrom reszelt héját rászórjuk, és mindkét oldalát megpirítjuk pár perc alatt.
  5. Tálaláskor melléhelyezünk egy gombócot a citromos habból, és tetszés szerint vékony citromkarikával díszítjük.

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

Hozzászólások (1)

1EDY

szeretném betenni a receptkönyvbe de nem tudom!!!! MIÉRT???

Miss Lemon

Kedves 1EDY! A képhez tartozó receptet itt találod: http://www.nosalty.hu/recept/sult-banan-citromhabbal Innen tudod menteni a receptet. Üdv: Kata

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek