Sült banán citromhabbal

A banánnak igen jól áll egy kis karamelles bevonat. Ezt ma István készítette jobban, így Ő főzhet tovább a középdöntőbe jutásért. Ez egy mézes változat, próbáljátok ki!

Sült banán citromhabbal

Hozzávalók 4 főre

A citromhabhoz

A sült banánhoz

Elkészítés

  1. A habtejszínt felverjük, majd a citromlével elkevert tejfölt hozzáadjuk és félretesszük.
  2. A banánokat meghámozzuk, és hosszában félbevágjuk.
  3. A vajat egy széles serpenyőben megolvasztjuk, közben a mézet belecsorgatjuk, majd mikor már felforrósodott, a banánokat belehelyezzük.
  4. Fűszerezzük, a citrom reszelt héját rászórjuk, és mindkét oldalát megpirítjuk pár perc alatt.
  5. Tálaláskor melléhelyezünk egy gombócot a citromos habból, és tetszés szerint vékony citromkarikával díszítjük.

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!