Sült banán citromhabbal

A banánnak igen jól áll egy kis karamelles bevonat. Ezt ma István készítette jobban, így Ő főzhet tovább a középdöntőbe jutásért. Ez egy mézes változat, próbáljátok ki!

Sült banán citromhabbal

Hozzávalók 4 főre

A citromhabhoz

A sült banánhoz

Elkészítés

  1. A habtejszínt felverjük, majd a citromlével elkevert tejfölt hozzáadjuk és félretesszük.
  2. A banánokat meghámozzuk, és hosszában félbevágjuk.
  3. A vajat egy széles serpenyőben megolvasztjuk, közben a mézet belecsorgatjuk, majd mikor már felforrósodott, a banánokat belehelyezzük.
  4. Fűszerezzük, a citrom reszelt héját rászórjuk, és mindkét oldalát megpirítjuk pár perc alatt.
  5. Tálaláskor melléhelyezünk egy gombócot a citromos habból, és tetszés szerint vékony citromkarikával díszítjük.

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek