hozzászólások (1)

leírás

Növényi olajból (általában repceolaj, napraforgóolaj, szójaolaj, pálmaolaj és pálmamag olaj felhasználásával), A és D vitamin, só, és némi tej hozzáadásával készült termék. Az 1870-es években került először kereskedelmi forgalomba, egy holland vállalat által.
A margarin zsírtartalma 80-90 % közötti, sokan sütéshez használják sertészsír és vaj helyett.
Az örökzöld vitáról: margarin kontra vaj, bővebben a hasznos linkek címszó alatt.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőszekrényben.

Margarin alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (1)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        zsut
        zsut v, 2012-02-19 15:06

        A kémiai átészteresítés során olyan trigliceridek keletkeznek, melyekben teljesen véletlenszerű a zsírsavak molekulán belüli elrendeződése, tehát olyan, mesterséges, zsírokat eredményez, melyek nem fordulnak elő az élő szervezetekben, és az ember számára ártalmasak.

        http://hu.wikipedia.org/wiki/Margarin