Nem hiszed el, mindössze ennyi kell, hogy a sajt sokáig friss és penészmentes maradjon

Ha te is sokat küszködsz azzal, hogy a sajtod folyamatosan kiszárad vagy épp bepenészedik, akkor adunk egy tuti tippet, amivel többé nem lesz gondod ezzel.

Ha már a lejárati dátum előtt gyanús foltok vagy keményedések jelennek meg a sajton, akkor szinte biztos, hogy nem megfelelően tároltad. Frissen tartó doboz, a sajt saját csomagolása, semmi nem válik be? Akkor mutatjuk, hogy milyen konyhai kellék lesz segítségedre a sajt frissen tartásában!

Penészes sajt
A sajt helyes tárolása nem olyan egyszerű feladat

A sajt sokféleképpen felhasználható alapanyag, gondoljunk csak arra, hogy egy szendvicset mennyire fel tud dobni, vagy éppen egy retró sajtos tallér, egy omlós sajtos perec vagy egy egyszerű sajtos pogácsa mennyire jól tud esni. Sokan azonban bele sem gondolnak, hogy a sajtot mennyire körültekintően kellene tárolni, hiszen a nedves közegben bepenészedik, míg ha túl sok levegővel érintkezik, akkor kiszárad és megkeményedik.

Sonkás-sajtos croissant-felfújt

A hétvégi vagy ráérős reggelinket dobjuk fel ezzel a szaftos és gazdag croissant-felfújttal. Puha croissant, gouda sajt, prosciutto és édes koktélparadicsom, mindez egy kakukkfüves ...

Sajttal besütött brokkoli

A sült zöldségek tökéletes köretként szolgálnak bármilyen húsétel mellé. A legjobb bennünk, hogy még egyedül is megállják a helyüket, ha csak egy gyors, könnyed falatra vágyunk. ...

Kubick Erika egykori sajtkereskedő és író megosztotta a tökéletes sajttárolási módszert.

Ő ugyanis a sütőpapírba csomagolásra esküszik. szerinte ugyanis a sajt él és lélegzik, ami azt jelenti, hogy oxigénre és páratartalomra van szüksége ahhoz, hogy friss és ízletes maradjon. 

Szerinte a legjobb, ha felbontás, de akár vásárlás után a saját csomagolásától megszabadulunk, és sütőpapírba tesszük, vagy speciális sajtpapírt használunk.

Forrásunk volt.


Még több tippre vágysz?

Legújabb receptek

Ropogós sajtos hagymakarika

Tiktokon nagyon elterjedt ez a recept, ahol két hozzávalóból egy finom, egyszerű és még csak nem is egészségtelen nasit készítenek. Korábban erre a ropogós parmezánrétegre fektettek ...

Címlapról ajánljuk

Húsvét 2025: az idei dátumok, tudnivalók és a legjobb böjti...

2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...