Nem hiszed el, mindössze ennyi kell, hogy a sajt sokáig friss és penészmentes maradjon

Ha te is sokat küszködsz azzal, hogy a sajtod folyamatosan kiszárad vagy épp bepenészedik, akkor adunk egy tuti tippet, amivel többé nem lesz gondod ezzel.

Ha már a lejárati dátum előtt gyanús foltok vagy keményedések jelennek meg a sajton, akkor szinte biztos, hogy nem megfelelően tároltad. Frissen tartó doboz, a sajt saját csomagolása, semmi nem válik be? Akkor mutatjuk, hogy milyen konyhai kellék lesz segítségedre a sajt frissen tartásában!

Penészes sajt
A sajt helyes tárolása nem olyan egyszerű feladat

A sajt sokféleképpen felhasználható alapanyag, gondoljunk csak arra, hogy egy szendvicset mennyire fel tud dobni, vagy éppen egy retró sajtos tallér, egy omlós sajtos perec vagy egy egyszerű sajtos pogácsa mennyire jól tud esni. Sokan azonban bele sem gondolnak, hogy a sajtot mennyire körültekintően kellene tárolni, hiszen a nedves közegben bepenészedik, míg ha túl sok levegővel érintkezik, akkor kiszárad és megkeményedik.

Kubick Erika egykori sajtkereskedő és író megosztotta a tökéletes sajttárolási módszert.

Ő ugyanis a sütőpapírba csomagolásra esküszik. szerinte ugyanis a sajt él és lélegzik, ami azt jelenti, hogy oxigénre és páratartalomra van szüksége ahhoz, hogy friss és ízletes maradjon. 

Szerinte a legjobb, ha felbontás, de akár vásárlás után a saját csomagolásától megszabadulunk, és sütőpapírba tesszük, vagy speciális sajtpapírt használunk.

Forrásunk volt.


Még több tippre vágysz?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...