Egy nélkülözhetetlen lépés, amitől a te cigánypecsenyéd lesz a legomlósabb

Az egyik legjobb dolog, ami sertéstarjával történhet, ha cigánypecsenye válik belőle. Mutatjuk a Napi Tippet, vagyis inkább egy jótanácsot, aminek hála, a tied lesz a legomlósabb hús!

Mostani tippünk nem azoknak kedvez majd, akik sietnek, ez igaz, viszont azoknak, akik megadnák a módját a főfogásnak, melegen ajánljuk a cigánypecsenye alábbi receptúráját - és a következő tippet, melytől hibátlanul puha és ízes lesz a sertéstarja!

Pikáns cigánypecsenye sült burgonyával
Pikáns cigánypecsenye sült burgonyával - recept a képre kattintva nyílik!

A hirtelen sült cigánypecsenye egy igazi, magyaros, masszívan fűszeres hús, nem alacsony kalóriatartalommal, melynek jellegzetességét a sült szalonna és a tömérdek fokhagyma adja.

Na de hogy mitől lesz extrán finom és omlós a hús?

A minimum egy, ideálisan akár két éjszakás pácolástól – érdemes kivárni ezt az időt, hogy a húst rendesen átjárhassák az ízek, mert teljesen más lesz tőle a végeredmény!

Így készül a pác:

Az ujjnyi szeletekre vágott tarját klopfoljuk vékonyra, és készítsük el a pácot: keverjük össze a mustárt a mustármaggal, fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, préselt fokhagymával, sóval és borssal, és ebben a pácban hagyjuk szépen ázni-ízesedni a hússzeleteket minimum egy, de inkább 1-2 éjszakán át. Csak ezután jöjjön majd a sütés!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több tippre vágysz?

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...