Mostani tippünk nem azoknak kedvez majd, akik sietnek, ez igaz, viszont azoknak, akik megadnák a módját a főfogásnak, melegen ajánljuk a cigánypecsenye alábbi receptúráját - és a következő tippet, melytől hibátlanul puha és ízes lesz a sertéstarja!

A hirtelen sült cigánypecsenye egy igazi, magyaros, masszívan fűszeres hús, nem alacsony kalóriatartalommal, melynek jellegzetességét a sült szalonna és a tömérdek fokhagyma adja.
Na de hogy mitől lesz extrán finom és omlós a hús?
A minimum egy, ideálisan akár két éjszakás pácolástól – érdemes kivárni ezt az időt, hogy a húst rendesen átjárhassák az ízek, mert teljesen más lesz tőle a végeredmény!
Így készül a pác:
Az ujjnyi szeletekre vágott tarját klopfoljuk vékonyra, és készítsük el a pácot: keverjük össze a mustárt a mustármaggal, fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, préselt fokhagymával, sóval és borssal, és ebben a pácban hagyjuk szépen ázni-ízesedni a hússzeleteket minimum egy, de inkább 1-2 éjszakán át. Csak ezután jöjjön majd a sütés!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több tippre vágysz?