A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Aki szereti a répatorta ízvilágát, szaftosságát, könnyűségét, és a puha tésztával kombózott krémességét, arra nem nagyon kell majd rátukmálni ezt a süteményt sem: Flóra akár útközben is harapható, könnyen elkészíthető répatortás kekszszendvicset készített, mindenki örömére!

Következzen tehát legújabb sütifüggőségünk, melyben az isteni répatorta gazdag ízeit könnyed vaníliás mascarponekrémmel töltve kell elképzelni. Aztán pedig megenni.

Lessétek meg videón, Flóra hogyan remekel:

Eláruljuk, hogyan készül a répatortás kekszszendvics:

A keksz

A száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, fehér cukrot, barna cukrot, zabpelyhet, pekándiót, szódabikarbónát, sütőport, sót, őrölt fahéjat, gyömbért, szegfűszeget és a szerecsendiót összekeverjük, a sütőt előmelegítjük.

Répatortás kekszszendvics, teljes recept a képre kattintva nyílik / Képek, videó és recept: Gerzsenyi Flóra

A répát finomra reszeljük, menjen hozzá az olívaolaj, a vaníliapaszta és a tojások. Kutyuljuk egyneműre a masszát, majd öntsük össze a száraz hozzávalókkal, és keverjünk mindent homogénre.

Jöhet egy fagyiskanál! Formázzunk golflabdányi gombócokat a tésztából, és rakjuk 2-3 centire egymástól őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ők lesznek a kekszek: süssük őket kb. 10-12 percig, 180 fokon. Szét fognak terülni, készüljünk fel!

A töltelék

A mascarponét verjük fel a tejszínnel és a vaníliapasztával együtt. Ha simává és habossá vált, tegyük habszákba, nekünk tetsző csillagcsővel, nyomjunk a kekszek alsó felére krémet, és tapasszunk rá egy másik felet, hogy megkapjuk a csodás szendvicseinket!

Hűtőben tároljuk őket, hogy összeérjen egymással minden íz és keksz, tálalás előtt pedig mehet rájuk némi olvasztott (ét)csoki, durvára őrőlt Maldon-só és tört pekándió is!

Répatortás kekszszendvics, teljes recept a képre kattintva nyílik / Képek, videó és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha további répatortáinkra is kíváncsi vagy:

Répatortás kekszszendvics - a teljes receptet mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók, videó és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Szemezgess további comfortfood-receptjeink közül:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?