A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Aki szereti a répatorta ízvilágát, szaftosságát, könnyűségét, és a puha tésztával kombózott krémességét, arra nem nagyon kell majd rátukmálni ezt a süteményt sem: Flóra akár útközben is harapható, könnyen elkészíthető répatortás kekszszendvicset készített, mindenki örömére!

Következzen tehát legújabb sütifüggőségünk, melyben az isteni répatorta gazdag ízeit könnyed vaníliás mascarponekrémmel töltve kell elképzelni. Aztán pedig megenni.

Lessétek meg videón, Flóra hogyan remekel:

Eláruljuk, hogyan készül a répatortás kekszszendvics:

A keksz

A száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, fehér cukrot, barna cukrot, zabpelyhet, pekándiót, szódabikarbónát, sütőport, sót, őrölt fahéjat, gyömbért, szegfűszeget és a szerecsendiót összekeverjük, a sütőt előmelegítjük.

Répatortás kekszszendvics, teljes recept a képre kattintva nyílik / Képek, videó és recept: Gerzsenyi Flóra

A répát finomra reszeljük, menjen hozzá az olívaolaj, a vaníliapaszta és a tojások. Kutyuljuk egyneműre a masszát, majd öntsük össze a száraz hozzávalókkal, és keverjünk mindent homogénre.

Jöhet egy fagyiskanál! Formázzunk golflabdányi gombócokat a tésztából, és rakjuk 2-3 centire egymástól őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ők lesznek a kekszek: süssük őket kb. 10-12 percig, 180 fokon. Szét fognak terülni, készüljünk fel!

A töltelék

A mascarponét verjük fel a tejszínnel és a vaníliapasztával együtt. Ha simává és habossá vált, tegyük habszákba, nekünk tetsző csillagcsővel, nyomjunk a kekszek alsó felére krémet, és tapasszunk rá egy másik felet, hogy megkapjuk a csodás szendvicseinket!

Hűtőben tároljuk őket, hogy összeérjen egymással minden íz és keksz, tálalás előtt pedig mehet rájuk némi olvasztott (ét)csoki, durvára őrőlt Maldon-só és tört pekándió is!

Répatortás kekszszendvics, teljes recept a képre kattintva nyílik / Képek, videó és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha további répatortáinkra is kíváncsi vagy:

Répatortás kekszszendvics - a teljes receptet mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók, videó és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Szemezgess további comfortfood-receptjeink közül:

Legújabb receptek

Florentine

Ha kekszre vágynátok és kipróbálnátok valami újdonságot, akkor ismerkedjetek meg a florentine-nel, ezzel a ropogós és természetéből adódóan gluténmentes, édes tallérral. Ennek a ...

Húsmentes töltött paprika

Annak ellenére, hogy a nyári nagy melegben gyomrunk nem kívánja a túlzottan nehéz ételeket, a klasszikus magyar konyha csak relatíve kevés olyan receptet biztosít, amivel elhagyhatnánk a ...

Címlapról ajánljuk

Újabb hétköznapi ételről derült ki, hogy csökkentheti a demencia kialakulásának...

A demencia, mint időskori betegség sokakat foglalkoztat, akkor is, ha még korántsem időszerű, hogy féljenek tőle. Több tényező függvénye, hogy valakit veszélyeztet-e az időskori elbutulás, de azt tudjuk, hogy az életmódnak, azon belül az étkezésünknek fontos szerepe van az egészségmegőrzésben. Egy új tanulmány szerint egy teljesen hétköznapi, sokak által fogyasztott alapanyag is hozzájárulhat a demencia kockázatának csökkentéséhez.

Nosalty

További cikkek

Ezzel az egyszerű trükkel olcsóbb és gazdagabb ízű lesz a...

A lecsó a nyár egyik kedvenc étele, amiben a paradicsom, paprika és hagyma szentháromsága jelenti az alapot, mindezt pedig különböző módokon dobhatjuk fel. Biztosak vagyunk benne, hogy mindenkinek megvan a maga bevált receptje. Mai Napi Tippünk viszont olyat mutat, amivel egy kicsit olcsóbbá, krémesebbé és ízgazdagabbá tesszük a lecsót!

Top Receptek

Igazi strandos lángos

Kinek nem fut össze a nyál a szájában, amikor nyáron a strandon megérzi a lángos illatát? És ki ne próbálta már otthon is elkészíteni ezt a "retro" finomságot? Én ugyebár nem ...

Eredeti görög saláta

Régóta kerestem az igazi, valódi görög saláta receptjét, mert ahány helyen ettem eddig, pont annyiféle módon volt elkészítve. Most találtam egy receptet, ami gyanús volt, és görög ...

A tökéletes nokedli

A magyarok kedvenc körete, az kétségtelenül a galuska vagy más néven nokedli. Liszt és tojás. Lényegében csak ezekre az összetevőkre van szükség, plusz a vízre és a sóra.