Rémségesen finom falatok Halloweenre

Bár nemcsak a gyerekek ünnepe, talán mégis ők élvezik a leginkább. Összegyűjtöttünk néhány gyors és egyszerű receptet, amit velük együtt készíthetünk erre a rémséges estére.

Korábbi cikkeinkben már elmeséltük az ünnep eredetét, a hozzá fűződő szokásokat és mutattunk pár saját receptet. Most néhány egyszerűen elkészíthető, igazán az ünnep szellemét idéző fogást ajánlanánk, amit akár gyerekekkel együtt is készíthetünk. Különösebb előkészületet egyik sem igényel, így akár az ünnep estéjén is összedobhatjuk őket, közösen.

Frankenstein pizzája

Frankenstein pizzája

A gyerekek imádják a pizzát, igaz Gréti?! Így ezzel sosem nyúlhatunk mellé. Nincs más dolgunk, mint az ünnephez alakítani a feltéteket. Elég ha egy kicsit másképp rendezzük el a szalámit, a paprikát, a hagymát és az olajbogyót.. Máris Frankenstein szörnyével találjuk szembe magunkat.

A mérgezett alma

Van olyan gyerek, aki nem ismeri Hófehérke történetét? Aki ne tudná, hogy egy szép, piros alma akár mérgezett is lehet? A mesék édes almája, a vásárok kedvelt, ragyogó édessége, amiben akár magunkat is megpillanthatjuk, könnyen elkészíthető. Elég csak egy kis mézből, cukorból és vízből szirupot készítenünk, belemártanunk az almákat, megforgatnunk (hogy a szirup egyenletesen bevonja a gyümölcs oldalát), majd megvajazott sütőpapírral bélelt felületre helyeznünk őket. A cukor megszilárdulása után bátran fogyasztható. Ha egy kis extrára vágynánk, akkor adjunk piros ételfestéket a sziruphoz, hogy igazán vörösek legyen az almáink.

Virsli múmiák

A tésztába göngyölt virsli ugyancsak nem nagy újdonság, múmiát viszont talán még sosem készítettük belőle. Eddig. Mi pizzatésztát használtunk vászon gyanánt, a szeme pedig ketchupból készült, egy feketeborssal a tetején.

Boszorkányseprűk

Az ünnep tipikus szereplői természetesen a boszorkányok, így ha már boszorkányujjat nem is, a seprűjüket azért elkészítettük. Egy ropira sajtlapot tekertünk, snidlinggel megkötöttük, ollóval pedig szálakat vágtunk bele.

Faragjunk tököt, készítsünk finomságokat, és élvezzük ki igazán ezt az ünnepet!

Frankenstein pizzájának receptjét itt mentheted el

További Halloweenes cikkeket itt találsz

Címlapról ajánljuk

További cikkek