Rekordfizetést kínál egy balatoni étterem, még sincs jelentkező

A tihanyi Malackrumpli étterem rekordfizetést, szállást és étkezést is biztosítana új séfhelyettesének, mégsem jelentkeznek sokan a kivételesen magas összeget kínáló állásra.

Rekordösszegért, nettó 800 ezer forintos fizetésért keresnek séfhelyettest egy balatoni étterembe, még sincs nagyon jelentkező, ez derül ki az RTL Klub híréből, mely a vendéglátóipari munkaerőhiányról számolt be.

A Híradónak Járosi Tamás a tihanyi Malackrumpli tulajdonosa elmondta, hiába kínál állást séfhelyettesi pozícióba szállással és étkezéssel együtt...

...nem nagyon csörög a telefon.

Mindeközben a Balatonnál egyre többen vannak, a tavalyihoz hasonlóan már elkezdett élénkülni a forgalom. Az egyre magasabb alapanyagárak és a munkavállalók hiánya a vendéglátóiparban dolgozókat egyre nehezebb feladat elé állítja, Kovács László, a Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint lesznek olyan helyek, amelyek ki sem tudnak majd nyitni, mert nem találnak elég dolgozót.

Járosi Tamás a 24.hu interjújában részletesen beszélt arról, milyenek jelenleg a körülmények a balatoni vendéglátást és az egyre emelkedő árakat illetően. Az ingatlanfejlesztő és étteremtulajdonos szerint

Sokan vagy ki sem nyitnak már idén, vagy hamar be is zárnak majd. Ezt ma már nem lehet jobb körülményekkel és magasabb fizetéssel megoldani. Már nincs kihez szólni. A pályaelhagyók mögött nincs utánpótlás. Pedig korábban mindig volt. A kör bezárult.

Kovács László szerint a munkaerőhiány nemcsak a szakácsok és a felszolgálók, de a konyhai dolgozók, mosogatók és kisegítők esetében is problémás, sokan ugyanis a koronavírus-járvány idején más munkát kerestek maguknak, és nem tértek vissza a vendéglátásba.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek