Egy balatoni étteremben már a tálalásért is pluszban kell fizetni

Ebben a balatonfüredi étteremben pluszban kell azért fizetni, ha kétfelé szeretnénk tálaltatni egy adag ételt.

Bár az igazi balatoni szezon várat még magára picit, azt már most látni, hogy igencsak megugrottak az árak a Balaton környékén. A balatoni éttermekben 25–30 százalékos emelkedésre kell számítani, és sajnos a strandokon is elszállhatnak a jegyárak.

Balatoni étterem a Kádár-korszakban / Fortepan

A Blikk egyik olvasója pedig azt is elmondta, hogy a balatonfüredi Halászkert étteremben már a tálalásért is plusz pénzt kérnek, ha valaki kétfelé osztva kéri az ételt. Olvasójuk palacsintát rendelt a híres vendéglátóhelyen, de mivel előtte látta, mekkora adagot szervíroznak, két tányéron kért egy adagot, amiért az étterem plusz díjat számolt fel. A megszólaló elárulta a konkrét összeget is: 300 forintot számláztak ki neki ezért a „plusz szolgáltatásért”.

A lap egyik munkatársa inkognitóban is felkereste az érintett éttermet. Ugyanúgy ketté tálalva kérte a palacsintát, amiért neki is felszámolták a plusz díjat. Megkeresésére az étterem vezetője elárulta, hogy két éve vezették be a fizetséget, mert sok vendég kérte előtte is, hogy szedjék ketté az adagokat.

Csakhogy ez nem két féladag, hanem annál több, az önök palacsintájára is több csokoládémártás és díszítés került így, valamint ezzel a tálaló személyzetnek is kétszer annyi munkája van

– mondta az üzletvezető, aki szerint csupán jelképes összegről van szó, és bár az alapanyagárak miatt 10 százalékos áremelésre készülnek, a kettétálalás díján nem változtatnak.

Forrásunk volt.


Még több hír itt:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.