Reggeli, hogy jól induljon a nap!

Croissant és joghurt? Előre elkészíthetjük hétvégén az egész hétre szóló reggeli menünket. Nem kell sebtiben bekapkodni az utcai pékségekben vásárolt pogácsákat, ha ezentúl minden héten követed reggeli menüajánlatunkat is!

A croissant alapjában időigényes, hajtogatós-pihentetős mutatvány, aminek nem nagyon állunk neki hétköznapokon, de még hétvégén is nehézkesen. A befektetett munkát mindenesetre megéri, mert a franciák kedvenc péksüteménye valóban mennyei finomság: egy frissen sült, illatozó croissant a tökéletes hétvége nyitóakkordja. Jó lenne reprodukálni ugyanazt az ízt és hangulatot a sietős munkanapokon is? A többnapos crosissant-gyártó procedúrát redukáljuk és mutatunk az eredetihez képest pár hipergyorsnak ígérkező receptet, melyek akár egy-másfél óra alatt elkészíthetőek, így még egy szimpla kedd este is falatozhatunk belőlük!

Süti, ami nem hizlal >>

Bár, ha előző nap összeállítjuk a tésztát, másnapra már „csak” a hajtogatás és a sütés marad. Kelt tésztáról van szó, így a szükséges élesztőmennyiséget ne feledjük megfuttatni fél deci tejben, egy kiskanál cukor kíséretében. A jó minőségű vaj pedig a croissant-unk lelke lesz: ezen ne spóroljunk, mert margarinnal közel sem kapjuk majd ugyanazt az eredményt. Tölthetjük gesztenyemasszával vagy ehetjük simán, mindenféle gezemice nélkül egy bögre forró tea mellé, de a csokis változatokkal is sikert arathatunk. A croissant – mi tagadás- energiabomba, kellő löketet ad a napunk elindításához. Ha önmagában unalmasnak ítéltetne e péksüti, tálaljunk hozzá házilag összedobott joghurtokat – mélyhűtött gyümölcsöket natúr joghurtba keverve vagy turmixolva kész a tökéletes reggelikísérő.

Mesterséges édesítők cukor helyett >>

Isteni tésztarakottasok >>

Tejföl-kisokos >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

11 húsleves-variáció, ami anyu és nagyi főztjére emlékeztet

Gőzölgő-aranyló húsleves, melybe annyi sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé, cérnametélt és főtt hús kerül, amennyi nagyi merőkanalába belefér. Te milyen hússal szereted? Kerül bele nálatok gyömbér? Esetleg citrom? Próbálj ki különféle variációkat, és gubózz be egy tál isteni húslevessel, mert annál jobb nincs is!

Nosalty

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek