Reggeli, hogy jól induljon a nap!

Croissant és joghurt? Előre elkészíthetjük hétvégén az egész hétre szóló reggeli menünket. Nem kell sebtiben bekapkodni az utcai pékségekben vásárolt pogácsákat, ha ezentúl minden héten követed reggeli menüajánlatunkat is!

A croissant alapjában időigényes, hajtogatós-pihentetős mutatvány, aminek nem nagyon állunk neki hétköznapokon, de még hétvégén is nehézkesen. A befektetett munkát mindenesetre megéri, mert a franciák kedvenc péksüteménye valóban mennyei finomság: egy frissen sült, illatozó croissant a tökéletes hétvége nyitóakkordja. Jó lenne reprodukálni ugyanazt az ízt és hangulatot a sietős munkanapokon is? A többnapos crosissant-gyártó procedúrát redukáljuk és mutatunk az eredetihez képest pár hipergyorsnak ígérkező receptet, melyek akár egy-másfél óra alatt elkészíthetőek, így még egy szimpla kedd este is falatozhatunk belőlük!

Süti, ami nem hizlal >>

Bár, ha előző nap összeállítjuk a tésztát, másnapra már „csak” a hajtogatás és a sütés marad. Kelt tésztáról van szó, így a szükséges élesztőmennyiséget ne feledjük megfuttatni fél deci tejben, egy kiskanál cukor kíséretében. A jó minőségű vaj pedig a croissant-unk lelke lesz: ezen ne spóroljunk, mert margarinnal közel sem kapjuk majd ugyanazt az eredményt. Tölthetjük gesztenyemasszával vagy ehetjük simán, mindenféle gezemice nélkül egy bögre forró tea mellé, de a csokis változatokkal is sikert arathatunk. A croissant – mi tagadás- energiabomba, kellő löketet ad a napunk elindításához. Ha önmagában unalmasnak ítéltetne e péksüti, tálaljunk hozzá házilag összedobott joghurtokat – mélyhűtött gyümölcsöket natúr joghurtba keverve vagy turmixolva kész a tökéletes reggelikísérő.

Mesterséges édesítők cukor helyett >>

Isteni tésztarakottasok >>

Tejföl-kisokos >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek