Mi így készítjük a sajtos-szalonnás rakott krumplit

A rakott krumpli egy szuper finom, könnyen elkészíthető és laktató egytálétel, mely változatosan variálható. Mi most sajtot és sült szalonnát is dobtunk rá! (x)

A rakott krumpli abszolút komfortkaja, amivel nem kell órákat tölteni a konyhában, több napig is fogyasztható, dobozba csomagolva pedig munkába vagy suliba is magunkkal vihetjük. Mi most egy klasszikus verziót hoztunk egy kis sajttal és sült szalonnával felturbózva, ami csak még jobban növeli az élvezeti értékét.

Kolbászos-sajtos rakott krumpli - Recept ITT!

Előkészület

A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben félpuhára főzzük. Ez idő alatt a tojásokat szintén sós vízben keményre főzzük. Miután kihűltek, a burgonyát 0,5-1 centi vékony karikákra vágjuk. A tojásokat megpucoljuk, és tojásszeletelővel felvágjuk, a tejfölt kikeverjük a megolvasztott kacsazsírral. Majd a kolbászokat is felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük, és jöhet is az összeállítás.

Ebben az ételben az a kényelmes, hogy nincs benne "üresjárat": amíg fő a burgonya és a tojás, addig előkészülhetünk a többi munkafolyamattal.

Nagy adag tejföllel és frissen őrölt borssal tálalva a tuti! - Recept ITT!

Összeállítás

Egy zsírozott sütőtál aljára mehet egy réteg burgonya, rá egy adag tejföl és reszelt sajt, majd egyenletesen eloszlatva jöhet a szeletelt tojás és a kolbász is. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk a rétegeket. Ezt a folyamatot ismételjük meg még egyszer, majd burgonyával zárjuk az egészet. Kenjük meg a maradék tejföllel, szórjuk meg sajttal, végül helyezzük rá a szalonnaszeleteket. 180 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt süssük készre, akkor jó, ha a teteje aranybarnára pirul, és ropogós a szalonna.

Aranybarna burgonya, ropogós szalonna. Kell ennél több? - Recept ITT!

Nagy adag tejföllel, egy kevés frissen őrölt borssal és savanyúsággal tálaljuk, ki, ahogy szereti.

Keress még több konyhai praktikát a Konyha - Vágod? rovatunkban!

Címlapról ajánljuk

További cikkek