5 pénztárcabarát fűszer, ami csökkenti az édesség utáni vágyat

Köztudott, hogy a túlzott cukorbevitel rendkívül káros hatással lehet az egészségünkre, ezért mindenképpen ajánlott megzabolázni az édesség iránti vágyunkat.

Előfordul, hogy csillapíthatatlan édesség iránti vágy tör rád? Ennek több oka is lehet, például ételérzékenység, tartós stressz, vércukorszint-ingadozás, vagy akár hormonszint-változások. A cukor nagy mennyiségű fogyasztása azonban szívproblémák, elhízás, kettes típusú diabétesz és hormonbetegségek kialakulásához vezethet. De miként csökkentsük a cukorbevitelt, ha a fogyasztása javítja a közérzetünket, és csökkenti a stressz-szintünket? Szerencsére akadnak olyan fűszerek, amelyek sikeresen minimalizálni tudják az édesség iránti sóvárgásunkat. Íme:

Ezek is érdekelhetnek:

6 tea, ami tökéletes székrekedés ellen

A székrekedés egy igen gyakori emésztési probléma, amelynek megoldását sokan a természetes gyógymódok között keresik. Ha mi is közéjük tartozunk, akkor érdemes megismernünk azokat a gyógyteákat, amelyek segíthetnek a kellemetlen tüneteken.

Szabó Anna

Forrásunk volt.


Még több cikk az egészségről:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Címlapról ajánljuk

További cikkek