Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egy péknek több mint 8 millió forintba került egyetlen helyesírási hiba

Teljesen ledöbbent egy berlini pékség tulajdonosa, amikor több milliós bírság kifizetésére kötelezték egy apró helyesírási hiba miatt. Nagyon sokba került a figyelmetlenség.

Nem is gondolnánk, milyen veszélyt rejtegethet, ha pékségünk van, és miközben reggel álmosan felírjuk a táblára a friss kenyér és kifli árait, egy percre figyelmetlenné válunk. Ilyesmi történhetett azzal a berlini pékkel, akit 8,3 millió forintnyi bírsággal „ajándékoztak” meg egy helyesírási hibáért – írta meg a 24.hu

25 ezer eurót, forintban átszámolva döbbenetes összeget lenne köteles fizetni Karsten Greve, mindössze azért, mert a 100 Brote névre keresztelt boltjában található ártáblára helytelenül vitte fel a kilogramm mértékegységet: 'kg' helyett nagybetűvel, 'KG'-nek írta fel.

A Berliner Mogenpost járt utána a furcsa esetnek, mely szerint a Berlin-Brandenburgi Hitelesítési- és Mérésügyi Hivatal munkatársaihoz gyorsan eljutott a kiírási baki híre, és egy ellenőrzés során arra jutottak, a kiírás félrevezetheti a pékség vásárlóit. 

A törvény szerint a bírság kiszabásával helyesen jártak el, hiszen indoklásuk szerint a betérők összetéveszthetik a Kelvin és Gauß mértékegységekkel vagy Kommanditgesellschaft szó rövidítésével, ami azt jelenti: betéti társaság

A tulajdonos eleinte viccnek gondolta, hogy az egyszerű helyesírási hibáért ekkora árat kell fizetnie, de amikor leesett neki, hogy jogosan követelhetik a pénzt, villámgyorsan kijavította a hibát, hogy elkerülje a rá váró horribilis összegű bírságot. Ezentúl biztosan kétszer is átnézi reggelente, mit írt fel a táblára.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStock

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

farmersanyika91
farmersanyika91 Thu, 2019-09-19 12:24

Nem büntették meg a péket. Mindössze figyelmeztették, hogy javítsa ki a feliratot, mert különben ennyire büntethetik. A 24.hu mellett érdemes lett volna az eredeti hírt is elolvasni. Pont olyan felszólítást kapott, mint amilyet itthon is szoktak küldeni a hivatalok: "Pótolja ezt, meg azt, különben megbírságoljuk! XY/2016 jogszabály alapján a kiszabható bírság legnagyobb összege 1 millió forint lehet!"