Lesd meg, hogyan fest Pécs vadiúj vásárcsarnoka

Bezárt a régi, megnyílt az új – örülhetnek a pécsiek, végre nyitva áll előttük az új vásárcsarnok, miután a napokban bezárt a régi. Az átadóról videó is készült.

Az új pécsi nagyvásárcsarnok elkészültéig másfél év telt el, de a hírek szerint megérte a várakozás. Az építkezés egyébként a megyeszékhely egyik legjelentősebb beruházása volt az utóbbi időszakban – írja a szabadpecs.hu.

fotó: Babos Attila (Szabad Pécs)

Hivatalosan 2022. július 7-én este avatták fel az új pécsi vásárcsarnokot, pénteken pedig meg is kezdődött a sürgés-forgás-vásárlás az ablakaival a régi csarnokra tekintő új nagypiacon.

Az új pécsi vásárcsarnok egyébként az idei Zsolnay Fényfesztivál illetve a Fény Útja egyik állomása is.

fotó: Babos Attila (Szabad Pécs)

Az új vásárcsarnok épülete Pécs egyik jelképévé válhat, és egészen biztosan több évtizedre határozza meg a Pécs városképét, megélhetést biztosítva sok-sok Baranya megyei családoknak, miközben egyszerre lesz találkozási pont és közösségi tér is

– emelte ki beszédében Péterffy Attila, Pécs polgármestere.

fotó: Babos Attila (Szabad Pécs)

A vásárcsarnok Pécs belváros széli pontján egy olyan épületet kapott, mely tengelyben felfűzve a belvárosi dzsámival, a dómmal, a hegyen lévő keleti kapuval, annak árkádos sorával az egyházi rendek életébe sorolódó civil épületként jelenik meg, tisztelve és magasabb rendűvé emelve az étel fogalmát, illetve a pécsi közösséget.

A megnyitó megtekinthető itt:


Még több aktualitás:

Legújabb receptek

Növényi vaj

Egy tejfehérje érzékeny vagy vegán sokszor álmodozik a vajról. Akár pirítóson, akár főzéshez vagy sütéshez elengedhetetlen. Ha most mással próbálkoznál, mint a bolti margarin, akkor ...

Hortobágyi kolbászos palacsinta

A hortobágyi húsos palacsinta egy magyar ételspecialitás, amit pörkölttel szoktak tölteni, na most én kolbászos töltelékkel készítettem, ami igen ízletes lett, az egyébként is finom ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...